BREAKING NEWS! Guvernul de la Chisinau condus de premierul Maia Sandu a fost demis, in urma unei motiuni de cenzura initiata de Partidul Socialist (PSRM)     Un fost ofiter din IPJ Timis face acuzatii grave la adresa conducerii inspectoratului, reclamand regimul preferential de care ar beneficia interlopul Lucian Boncu in arest     Primarul Nicolae Robu a anuntat ca va angaja o firma de securitate specializata pentru pazei scolilor si a altor obiective de interes public din Timisoara     Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, pentru salvarea din apele canalului Bega a unei persoane de sex feminin, in varsta de 82 de ani    Politia Locala Timisoara atrage atentia ca au crescut amenzile pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap: intre 1.000 si 2.000 de lei si ridicarea autovehiculului    Pretul apartamentelor din Timisoara a crescut, in luna octombrie, cu aproape 1 la suta, de la 1.250 euro la 1.260 de euro pe metru patrat util

CUSTOM RESITA! Legendara Uriah Heep si celebra piesa Lady In Black, pe scena “Untold”-ului banatean. VEZI ce alte trupe si-au anuntat prezenta la cel mai tare festival rock din vestul tarii

Fanii muzicii rock din Banat ard de nerabdare pana la primele acorduri de chitara ale festivalului Custom Resita, mai cu seama dupa ce organizatorii “Untold”-ului banatean au anuntat ca pe scena din Poiana Golului va sustine un recital electrizant si legendara trupa britanica Uriah Heep.

Considerata un fenomen rock care umple stadioane de zeci de mii de fani chiar si la 50 de ani de la prima aparitie pe scena muzicala a lumii, Uriah Heep este capul de afis al festivalului care va aduce in Banat si alte trupe consacrate, printre care The Rasmus, UDO, Doro, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra si Massive Wagons.

“Dorim sa aducem public din exteriorul orasului, care sa ne aduca bani cu care sa finantam aceste evenimente. Untold-ul a lucrat tot pe principiul asta si, la ora asta, vin 150.000 – 200.000 de oameni la Untold, din exteriorul Clujului si aduc bani in oras. Putem sa aducem cateva nume mari la Custom Resita si sa cream un eveniment care se poate consacra in urmatorii ani asa cum a fost Untold, cum este Neversea”, si-a exprimat speranta primarul Resitei, Ioan Popa.

In fata acestor argumente, consilierii Consiliului Local Resita n-au mai avut replica si au votat ca, in acest an, festivalul Custom sa primeasca aproape 800.000 de euro din bani publici.

“Noi nu ne asumam nici macar jumatate din aceste costuri pentru ca si le asuma altcineva in numele nostru. Agentia care ne furnizează majoritatea artistilor si-a asumat sa preia partea de costuri importante cu artistii si isi recuperează banii din bilete”, a mai precizat primarul Resitei, lasand sa se inteleaga ca bugetul celui mai tare festival rock din vestul tarii este de cateva milioane de euro.

Potrivit organizatorilor, festivalul e o reconversie edilitara de la industrie la arta, renasterea din propria cenusa a unui oras care a fost etalon al metalurgiei romanesti. Spectatorii care vor invada Poiana Golului, intre 5 si 7 iulie, vor fi martorii unei adevarate istorii a muzicii rock-ului, incepand de la rock-ul clasic, al anilor `80, pana la surf rock si, in final, rock-ul progresiv al zilelor de azi… (Eva Theodorescu)

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.