FLAGRANT! Politist de frontiera prins de DNA in timp ce primea o spaga de 800 euro. Judecatorii au emis mandat de arestare pe 30 de zile

Un politist de frontiera a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Maramures, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea o spaga de 800 de euro.


Judecatorul de drepturi si libertati a admis cererea procuroriilor DNA din cadrul Biroului teritorial Baia Mare, care, la data 3 mai 2019, au procedat la constatarea infractiunii flagrante si l-au retinut pe politist pentru 24 de ore.

Subcomisarul de politie Ardelean Sorin – Teodorel, ofiter in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, este urmarit penal pentru luare de mita si trafic de influenta, ambele infractiuni in forma continuata, dupa ce a promis unui contrabandist de tigari ca-l va salva de la inchisoare, intrucat are “intrare” la procurorul cauzei.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In luna decembrie 2018 si in data de 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, in calitatea mentionata mai sus, prevalandu-se de o presupusa influenta pe care ar avea-o asupra unor magistrati din cadrul unei unitati de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoana cercetata intr-un dosar penal (martor in cauza) pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri in scopul schimbarii incadrarii juridice intr-o infractiune pedepsita cu o pedeapsa mai blanda si dispunerii in dosar a unei solutii procedurale favorabile persoanei cercetate.

In acelasi context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsa anterior, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. (V.E.)

Leave a Reply