BREAKING NEWS! Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, s-a predat pentru a fi dus la inchisoare! Supranumit “regina vamilor”, aradeanul a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost condamnat, marti, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul de trafic de influenta. Decizia este definitiva. Instanta a dispus si confiscarea a peste 12,5 milioane lei. Initial, in octombrie 2018, Tribunalul Bucuresti il condamnase la 6 ani de inchisoare, insa instanta de apel i-a redus pedepasa cu un an.


“Desfiinteaza, in parte, sentinta penala atacata si rejudecand, in fond: Reduce pedeapsa principala aplicata inculpatului Blejnar Sorin pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prevazuta de art.291 alin.1 Cod Penal raportat la art.7 lit.a din Legea nr.78/2000 si art.5 Cod Penal de la 6 ani inchisoare la 5 ani inchisoare. Reduce durata pedepsei complementare aplicata inculpatului de la 4 ani la 3 ani. Mentine celelalte dispozitii”, se arata in minuta Curtii de Apel Bucuresti.

„Acum merg la penitenciar sa ma predau. Este o decizie extrem de nedreapta, o decizie data prin ignorarea tuturor probelor pe care le-am depus la dosar, o decizie in baza unui dosar facut de celebrul Portocala, impotriva lui incepandu-se deja urmarirea penala in rem pentru represiune nedreapta si pentru fabricarea de probe.

Nu avem ce sa comentam, justitia asa a considerat. Eu consider ca este nedreapta, nu avem ce sa facem. E o surpriza neplacuta cu implicatii asupra mea, asupra familiei si asupra cunoscutilor”, a declarat Sorin Blejnar, dand de inteles ca nu va astepta sa vina politistii sa-l ridice pentru a-l duce dupa gratii.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in cursul anului 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar, in calitatea de sef al ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective.

“Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri”, spun procurorii.

Potrivit sursei citate, “in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si celalalt functionar implicat in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip fantoma controlate de acestia, cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive. Din aceasta suma de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”. (V.E.)

One thought on “BREAKING NEWS! Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, s-a predat pentru a fi dus la inchisoare! Supranumit “regina vamilor”, aradeanul a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti

  1. Sef actual de politie in Timisoara, care vine de la Arad, ar tb sa faca un pas inapoi, dupa relatiile de afaceri pe care le are cu Blejnar! Ca la puscarie nu mai are cine sa il bage :)).
    Afaceri care i-au culminat in perioada de glorie al lui Blejnar, ca deh, era vremea lor.
    Dar unde nu e onoare….despre ce altveva e?!?

Leave a Reply