Reputatia mogulului de presa Dan Andronic, aparata la Judecatoria Timisoara de catre redactorul sef al Evenimentului zilei, Simona Ionescu

Procesul de daune dintre Dan Andronic, patronul ziarului Evenimentul zilei, si fostul sau angajat, Malin Bot, care are o miza de 30.000 de lei, a continuat, azi, la Judecatoria Timisoara, cu audierea unuia dintre martorii importanti propusi de reclamant.


Simona Ionescu, redactor sef al cotidianului Evenimentul zilei, a fost adusa cu mandat la instanta din Timisoara, dupa ce a refuzat sa vina de buna voie, solicitand audierea la Bucuresti, prin intermediul unei comisii rogatorii.

Comoditatea jurnalistei de incredere a mogulului Dan Andronic, care, la precedentele termene, a invocat o serie de afectiuni medicale pentru a motiva imposibilitatea deplasarii in orasul de pe Bega, a fost sesizata de judecatorul cauzei, care a dispus sa fie adusa de catre organele de politie.

De altfel, declaratia Simonei Ionescu nu a adus prea multe noutati in economia procesului, aceasta confirmand, de fapt, ceea ce a spus si Mirel Curea, prim redactor-sef adjunct, la termenul trecut. Ca Malin Bot este rau, iar Dan Andronic este bun, ca jurnalistul timisorean nu ar fi plecat de la ziar din cauza ca i-ar fi fost incalcata clauza de constiinta, ci pentru ca negociase un nou job la Romania libera, in echipa lui Sabin Orcan, ca ar fi refuzat sa predea laptopul si telefonul, ca patronul EvZ nu este un infractor, asa cum a fost descris de Malin in diverse articole, ci doar o persoana cercetata intr-un dosar, etc.

Judecatoarea Roxana Tufis a ascultat cu atentie declaratia redactorului sef de la Bucuresti, raspunsurile la intrebarile lui Florin Kovacs, aparatorul lui Malin Bot, si urmeaza sa decida daca reputatia lui Dan Andronic a fost afectata de articolele jurnalistului banatean sau este vorba, dupa cam s-a aparat paratul, doar despre o simpla tentativa de hartuire.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii august 2016, Malin Bot a demisionat de la conducerea editiei on-line a EvZ, dupa care a adus o serie de acuzatii grave patronului ziarului, Dan Andronic, ce fusese retinut intr-un dosar de coruptie ce viza retrocedarea ilegala a 47 de hectare de teren si padure, in zona Snagov, catre printul Paul de Romania. (G.I.)

Leave a Reply