SIA VEST! Camera de Comert Timis sprijina infiintarea a 25 de startup-uri nonagricole in mediul urban. Valoarea finantarii, 6,4 milioane de euro

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT), in calitate de partener coordonator al Proiectului SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale, continua procesul de infiintare a celor 25 de startup-uri ale caror planuri de afaceri au fost selectate spre finantare.


Expertii CCIA Timis intocmesc documentatia aferenta si intermediaza formalitatile de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului Timis. Totodata, mentorii ofera suport informational si evaluativ, conform planurilor de afaceri depuse.

Proiectul SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale (Cod My Smis: 105255) este derulat de CCIA Timis in parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. si se adreseaza persoanelor care intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban si care au domiciliul in unul din cele patru judetete ale Regiunii Vest.

Obiectivul general al proiectului vizeaza stimularea ocuparii si cresterea numarului de locuri de munca prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratica pentru 44 de persoane in vederea dezvoltarii resursei umane, activitati de mentorat pentru 44 de persoane, crearea si sprijinirea in vederea dezvoltarii a 44 de noi afaceri in Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de munca.

Dupa cum ne-a comunicat Rodica Olinic, purtatorul de cuvant al CCIAT, pana in prezent, in cadrul acestui proiect au fost organizate 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, la care au participat 340 persoane din judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara, s-au depus 49 de planuri de afaceri, dintre care – 25 au fost selectate pentru finantare de catre CCIA Timis, si s-au organizat stagii de practica pentru candidatii cu planuri de afaceri selectate. Valoarea finantarii este de 6.420.240,78 lei, nerambursabila in proportie de 100%. (Mara Ion)

Leave a Reply