Saptamana neagra pentru politistii de la Rutiera! 8 agenti care luau spaga de la soferi pentru a nu-i amenda, condamnati la aproape 30 de ani de inchisoare

Mai multi agenti de politie rutiera au fost condamnati la ani grei de inchisoare, in aceasta saptamana, dupa ce au fost prinsi in flagrant luand mita de la soferi pentru a nu-i sanctiona cu amenzi contraventionale.


Astfel, Curtea de Apel Galati a decis condamnarea la inchisoare a sase agenti ai Politiei Rutiere din Galati, pentru luare de mita, fals, dar si distrugere. Ultima infractiune a fost retinuta in sarcina a doi inculpati, care au furat si au distrus aparatura de filaj, dupa ce au descoperit ca ofiterii Directiei Generale Anticoruptie sunt pe urmele lor.

Este vorba despre Glod Valeriu si Sorin Bejan, care au fost trimisi dupa gratii pentru 4 ani si sase luni, fiind acuzati de luare de mita, fals intelectual si sustragere sau distrugere de probe ori inscrisuri.

De asemenea, Pascal Maricel a primit 2 ani si opt luni cu executare pentru luare de mita, Manole Marin – 2 ani si 11 luni inchisoare cu suspendare pentru luare de mita si fals intelectual, Corovanca Gheorghe – 1 an si sase luni inchisoare pentru complicitate la savarsirea infractiunii de luare de mita si Luca Rafael Ionut – 1 an inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. Dosarul a fost deschis in 2015, iar Curtea de Apel Galati si-a anuntat decizia in aceasta saptamana.

Tot in aceasta saptamana, alti doi politisti, de la Sectia 17 din Bucuresti, au fost condamnati la cate 6 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Acestia ii “vanau” pe soferii care treceau pe culoarea rosie a semaforului, in zona Razoare din Capitala, si negociau anularea sanctiunilor legale, uneori solicitand pana la 2.000 de lei pentru a trece cu vederea o contraventie.

„In ziua de 27.03.2017, in timpul exercitarii atributiilor de serviciu privind circulatia pe drumurile publice, agentii de politie au pretins si primit de la un conducator auto suma de 900 de lei, in schimbul influentei pe care urmau sa o exercite pe langa functionarii competenti, in vederea stergerii inregistrarilor efectuate de camerele de supraveghere din zona intersectiei dintre bulevardul Timisoara si strada Razoare, care surprindeau comiterea unei contraventii de catre conducatorul auto, respectiv nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului la patrunderea in intersectie”, se mentioneaza in rechizitoriul intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Agentii de politie apartineau Sectiei 17 din Bucuresti si au fost trimisi in judecata in 2017, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata si trafic de influenta. Toti au fost exclusi din profesie. (V.E.)

Leave a Reply