BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

CODIFICARE. Presedinta Tribunalului Timis a publicat un magistral text criptat, in care vorbeste despre un “sefulet de trib” care nu poate fi “verificat/ cercetat/ tras la raspundere”

Daca tot traversam o perioada in care modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala a devenit o prioritate nationala, sustinuta cu tarie de Liviu Dragnea si servantii sai politici, un magistrat din Timisoara a decis sa publice un text codificat, care coaguleaza, semantic, revolta uneia dintre puterile statului, a unui sistem umilit de politruci si sfidat de infractorii aflati la putere.

Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis, reuseste sa ocoleasca magistral rigorile obligatiei de rezerva, cu elocinta-i recunoscuta, si anunta faptul ca, in Romania, traieste “un fel de judecator, cu j mare”, care “nu poate fi contrazis, nu poate fi verificat/ cercetat/ tras la raspundere”.

Potrivit semnatarei, Dumnezeu, insusi, ar avea retineri cand e vorba sa-l traga de urechi pe acest “sefulet de trib”. Palarie-ntr-un picior de plai, ghici ciuperca, cine-i?

“Hotararile lui, mai presus de orice amarata de lege, nu pot fi cenzurate de nicio instanta. Căci ”El cu j mare” este legea. Dar daca, prin absurd, vreunui amarat ii trece prin cap sa il (Doamne apara si pazeste!) sanctioneze, sa se astepte acest nenorocit sa plateasca cu viata, cel putin. Caci ”El cu j mare” este tot una cu Creatia. Iar Creatia nu poate fi sanctionata. De abia astept Viata de Apoi. Voi face o cerere timbrata, introdusa in dosar cu sina, regulamentar, sa mi se permita, pentru o secunda, accesul in Rai (eu urmand sa imi petrec vesnicia acolo unde imi e locul, in Iad, alaturi de avocati).”El cu j mare” acolo va fi, desigur. In Rai. Si atunci voi putea sa ii spun ceea ce azi legile, normele de aplicare, codurile si hotararile de guvern imi interzic…”, este mesajul criptat transmis de Adriana Stoicescu.

In locul concluziei, magistratul aseaza o intrebare apocaliptica – care sa se auda dincolo de Rai si Iad -, ancorata in metafizica unui sistem in care, pe zi ce trece, legile capata o tot mai accentuata culoare politica: “Mai exista simtul ridicolului?”. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: