INEDIT. Un tanar a cumparat o singura cireasa, pentru a testa reactia casierei de la un supermarket. Vezi cat a costat trufandaua

In conditiile in care ciresele au devenit, oficial, cele mai scumpe trufandale vandute in pietele si in supermarketurile din Romania, un tanar a facut un experiment inedit, pe care l-a impartasit cu prietenii pe Facebook.


Si-a pus in cos o singura cireasa, cu care s-a dus la casa de marcat, atat pentru a testa reactia casieritei, cat si pentru a afla pretul acesteia. Rezultatul a luat prin surprindere pe toata lumea, casierita cantarind produsul, fara niciun fel de comentarii, si incasand pretul corect.

„Vai, moor, tocmai ce mi-am cumparat o cireasa, a costat 1,44 lei, dar am primit-o cu discount, la doar 1 leu. Adevarul e ca a fost super buna, venita direct din Argentina”, a scris Vlad la comentariul fotografiei cu pricina.

Daca la supermarket a avut norocul sa gaseasca cirese la “doar” 120 de lei kilogramul, daca ar fi mers la piata, valoarea unui singur fruct de lux putea sa creasca la 2 lei, in conditiile in care comerciantii isi vand marfa cu 150 sau chiar 200 de lei.

Spre comparatie, in aceasta perioada, un kilogram de cirese costa, in Statele Unite ale Americii, aproximativ 12 dolari, iar in Marea Britanie costa 10 lire.

Paradoxal, cu suma cu care s-ar putea cumpara un kilogram de cirese, o familie de romani ar putea achita factura la curent sau la intretinere, ar putea cumpara mancare pentru o saptamana sau ar chiar rechizitele necesare pentru un elev.

Este clar, in curand ciresul va deveni un pom exotic, protejat prin lege la cererea comerciantilor ambulanti… (Mara Ion)

Leave a Reply