Judecatorul betiv Damian Dolache, tinut in brate de Sectia Speciala! Apel retras in dosarul in care a fost condamnat la doar 10 luni de inchisoare, dupa ce a fost prins in trafic cu o alcoolemie de 1,96 mg/l

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) a decis sa retraga apelul in dosarul judecatorului Damian Dolache, de la Curtea de Apel Bucuresti, care a fost judecat si a primit o condamnare simbolica pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.


In aceste conditii, Damian Dolache urmeaza sa ramana cu condamnarea pronuntata de instanta inferioara, Curtea de Apel Ploiesti, de 10 luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Acest exces procedural al Sectiei Speciale a fost contestat de procurorul de sedinta, de la Sectia Judiciara a Parchetului General, care a solicitat sesizarea Curtii Constitutionale. Inalta Curte a acceptat.

Este vorba de un caz similar cu cel al dosarului fostilor deputati PSD, Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc, in care SS a retras apelul facut de DNA. Cazul este in atentia procurorului general al Romaniei.

“Apelul a fost retras acum mai mult timp. Acum doua saptamani. Deci in momentul de fata ne aflam intr-un conflict de competenta intre procurorul de sedinta, de la Sectia Judiciara a Parchetului General, si Sectia Speciala, care a retras apelul. Am cerut partilor sa prezinte un referat care sa cuprinda motivele, urmeaza sa vedem ce e de facut mai departe”, a afirmat Bogdan Licu.

Sectia Speciala este condusa de procurorul Gheorghe Stan, care de la 15 iunie urmeaza sa fie judecator CCR la propunerea PSD.

Damian Dolache este cunoscut dupa ce a judecat mai multe dosare mediatizate. El este unul dintre cei doi magistrati care au dispus initial achitarea Marianei Rarinca in cazul de santaj reclamat de presedintele Inaltei Curti, Livia Stanciu. Tot Dolache a fost magistratul care a decis incetarea procesului in cazul fostului primar al Sectorulu 2, Neculai Ontanu, dupa ce a constatat ca faptele s-au prescris.

Potrivit unui comunicat remis la finalul anului trecut de Parchetul General, in data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism in Bucuresti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Politiei Rutiere in timp ce efectua viraj la stanga cu depasirea marcajului longitudinal continuu. A fost oprit si i s-au solicitat documentele, dupa care a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul: judecatorului avea o alcoolemie de 0,77 mg/l in aerul expirat.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”, unde i-a fost recoltata o proba de sange, magistratul parasind unitatea medicala, fara preaviz, nemaifiind posibila recoltarea si a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiza toxicologica emis de Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”, a reiesit ca judecatorul avea in sange o alcoolemie de 1,95 g la mie. (V.E.)

Leave a Reply