BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

Judecatorul timisorean Florin Motiu, la finalul concursului de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitiei. VEZI daca va pleca la Bucuresti

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat rezultatele finale obtinute de candidati la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care s-a desfasurat in perioada 21 decembrie 2018 – 2 mai 2019.

Printre cei 50 de judecatori care au participat la intrecere s-a aflat si Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, care a fost considerat unul dintre favoriti, in conditiile in care, in “palmaresul” profesional, are doua mandate de secretar de stat in Ministerul Justitiei.

Calculul hartiei s-a dovedit exact pana spre finalul concursului, respectiv data de 14 mai, cand judecatorul timisorean s-a prezentat la proba interviului.

Din nefericire, dintre cei sase candidati care au vizat unul dintre cele 3 posturi de la Sectia II Civila, juriul a mers “pe mana” a trei judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel, Manole Diana, Rosu Elisabeta si Cornea Maria Speranta vor fi avansate la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in timp ce Florin Motiu, Dana Arjoca si Catalina Ilea revin la instantele de baza, fiind asteptati la concursul viitor.

De remarcat ca sita probelor de concurs, derulate pe parcursul celor peste 4 luni de examene, a cernut drastic numarul candidatilor. Astfel, din numarul initial de 55 de candidati, care si-au depus dosarele pentru a fi examinati si a fi avansati pe cele 18 posturi vacante de la Inalta Curte, dupa prima selectie au ramas 50, apoi, dupa proba scrisa, 32, pentru ca, in final, dupa proba interviului, doar 12 sa sarbatoreasca avansarea la cea mai importanta instanta de judecata din tara. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: