BREAKING NEWS! Kelemen Hunor a anuntat ca UDMR nu va mai sprijini coalitia aflata la guvernare, ca raspuns la anchetarea extremistilor maghiari care au profanat crucile eroilor romani ingropati in cimitirul din Valea Uzului    Accident violent in care a fost implicata o masina de politie si un BMW, in aceasta dimineata, in apropiere de Piata Marasti, la intersectia de langa pizzeria Poli     Seful Politiei Municipiului Timisoara, Daniel Draguta, si adjunctul sau, Ionel Icobescu, filmati la ziua fostei iubite a ucigasului cu Ferarri, Adrian Cocoana    Peste 200.000 de romani au semnat petitia pentru reglementarea de urgenta a serviciilor de ridesharing, sustinand operatorii Uber, Bolt si Clever     Ioan Duia, surdo-mutul amendat de jandarmi pentru ca ar fi scandat lozinci anti-PSD si anti-Dragnea, a castigat definitiv procesul cu Jandarmeria Romana     Senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Suceava la Bucuresti pentru ca il durea burta si nu a avut incredere in diagnosticul medicilor locali

Judecatorul timisorean Florin Motiu, la finalul concursului de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitiei. VEZI daca va pleca la Bucuresti

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat rezultatele finale obtinute de candidati la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care s-a desfasurat in perioada 21 decembrie 2018 – 2 mai 2019.

Printre cei 50 de judecatori care au participat la intrecere s-a aflat si Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, care a fost considerat unul dintre favoriti, in conditiile in care, in “palmaresul” profesional, are doua mandate de secretar de stat in Ministerul Justitiei.

Calculul hartiei s-a dovedit exact pana spre finalul concursului, respectiv data de 14 mai, cand judecatorul timisorean s-a prezentat la proba interviului.

Din nefericire, dintre cei sase candidati care au vizat unul dintre cele 3 posturi de la Sectia II Civila, juriul a mers “pe mana” a trei judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel, Manole Diana, Rosu Elisabeta si Cornea Maria Speranta vor fi avansate la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in timp ce Florin Motiu, Dana Arjoca si Catalina Ilea revin la instantele de baza, fiind asteptati la concursul viitor.

De remarcat ca sita probelor de concurs, derulate pe parcursul celor peste 4 luni de examene, a cernut drastic numarul candidatilor. Astfel, din numarul initial de 55 de candidati, care si-au depus dosarele pentru a fi examinati si a fi avansati pe cele 18 posturi vacante de la Inalta Curte, dupa prima selectie au ramas 50, apoi, dupa proba scrisa, 32, pentru ca, in final, dupa proba interviului, doar 12 sa sarbatoreasca avansarea la cea mai importanta instanta de judecata din tara. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: