BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

Lovitura dura data contrabandei cu tigari din Bucovina! Procurorii DIICOT au retinut 8 traficanti si au confiscat marfa de peste 700.000 euro, autoturisme, statii de emisie-receptie, binocluri

Prezentarea filmuletului in care un echipaj de politie dintr-o localitate din Suceava a fost blocat pe o sosea, de doua autoturisme care mergeau in paralel, care protejau un transport de tigari de contrabanda, a produs agitatie maxima la nivelul DIICOT.

Astfel, umilirea aparatorilor legii a provocat un adevarat tsunami operational, care aproape ca a paralizat contrabanda cu tigari din Bucovina.

La data de 15 mai, procurorii DIICOT Suceava, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceava, Iasi si Bacau, au efectuat un numar de 26 de perchezitii domiciliare pe raza judetului Suceava si o perchezitie domiciliara pe raza judetului Bacau.

In urma descinderilor au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 10.498 pachete de tigarete de provenienta extracomunitara, 59 telefoane mobile, 39 cartele telefonice, 4 autoturisme, suma de 37.250 lei si 1.030 euro, 5 statii emisie-receptie, 2 binocluri, 6 laptop-uri, 13 memory stick, 1 card microSD, 2 tablete, mai multe inscrisuri si documente cu valoare probatorie.

De asemenea, opt contrabandisti de tigari au fost retinuti si introdusi in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al I.P.J. Suceava, urmand ca patru dintre acestia sa fie prezentati Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Conform anchetatorilor, activitatea membrilor grupului infractional organizat a constat in introducerea de tigarete de provenienta extracomunitara, peste frontiera „verde” cu Ucraina, adiacenta localitatii Ulma, judetul Suceava.

Tigarile erau apoi comercializate catre diversi intermediari, care le distribuiau spre vanzare pe piata neagra din tara noastra.

In cadrul activitatilor de urmarire penala au fost realizate 32 de activitati de confiscare legendata a diferite cantitati de tigarete de provenienta extracomunitara, totalizand 316.079 pachete cu astfel de tigarete.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul politistilor de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei si cadrelor de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau si I.J.J. Suceava. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: