BILANT. Furtuna violenta care s-a abatut asupra Timisoarei a lasat in bezna mii de locuinte, 5 autoturisme distruse, un acoperis dislocat si zeci de copaci doborati la pamant

Furtuna care s-a abatut asupra Timisoarei, duminica seara, a provocat panica in oras, motiv pentru care, la ora 23,20, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis s-a luat decizia de a se activa grupa operativa.


Vantul extrem de puternic a dislocat un acoperis, in Piata Unirii, si a rupt copaci in mai multe cartiere din Timisoara, care s-au pravalit si au distrus autoturisme.

“In urma fenomenelor meteo periculoase din aceasta noapte, pompierii din cadrul ISU Timis au fost solicitati si au intervenit, (alaturi de SVSU) in 14 situatii de urgenta: 9 degajari de copaci cazuti, degajare elemente de constructie si fire de curent. De asemenea, in aceasta dimineata am fost solicitati sa intervenim pentru degajarea a 3 copaci cazuti, care au afectat 5 autoturisme, si o misiune de degajare elemente acoperis”, ne-a comunicat Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

Au avut loc interventii pe strazile Platanilor, Brandusei, Eugeniu de Savoya, Constantin Nottara, Calea Martirilor, Dambovita, 1 Decembrie, Piata Unirii si Piata regina Maria, unde copacii au blocate strazi intregi sau linii de tramvai. De asemenea, serviciile de pompieri voluntari au intervenit in localitatile Berini, Comlosul Mare (accident), Dudestii Noi (incendiu), Dumbravita.

In urma furtunii, in Timis au fost afectata total o linie electrica si alte 12 parțial, fiind lasati in intuneric peste 3000 de consumatori din Timisoara, Giroc, Sannicolaul Mare, Banloc, Teremia Mare, Dudestii Vechi, Valcani, Parta, Carpinis, Sacalaz, Ortisoara, Satchinez, Giarmata, Dumbravita si Ghiroda. In continuare, doua judete din vestul tarii, Arad si Hunedoara, se afla sub cod galben de ploi, care poate afecta si localitati din Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply