O localitate din Timis vrea sa intre in Cartea Recordurilor! Se pregateste formarea celui mai lung sir de biciclisti in miscare din lume

Sub sloganul “Ducem Girocul in Cartea Recordurilor”, un fost jurnalist care locuieste in comuna de la marginea Timisoarei a lansat o provocare plina de adrenalina: formarea celui mai lung sir de biciclisti in miscare din lume.


Prima tentativa de doborare a recordului detinut, din ianuarie 2017, de biciclistii din Bangladesh va avea loc in data de 8 iunie, pe pista velocipedistilor care leaga comuna Giroc de padurea de pe malul raului Timis, aflata la aproape 7 kilometri.

Iata mesajul mobilizator postat de Dorin Petru Aga – fost jurnalist la ziarul Agenda si detinator al unui record sportiv, de duble cu piciorul – pe grupul Pro Giroc. “Recordurile sunt facute pentru a fi doborate. Girocul are posibilitatea sa figureze in cartea recordurilor, cu ajutorul locuitorilor lui si al vecinilor sai. Vedem despre ce este vorba in urmatoarea stire, din ianuarie 2017.

In jur de 1.000 de biciclisti s-au adunat in Bangladesh pentru a forma cel mai lung sir de biciclisti in miscare. Comunitatea nonprofit BDCyclists a adus laolalta 1.186 de bicicilisti care au pedalat intr-o singura linie in capitala Dhaka pentru a stabili un nou recod pentru cea mai lunga formatie de conducatori de vehicule pe doua roti in miscare.

Cum spuneam, prin pista de biciclete care duce la padurea Girocului avem spatiu. Mai ramane sa ne mobilizam, noi si cunoscutii pentru a realiza o astfel de plimbare, pe doua roti, cu si mai multi biciclisti.

Va propunem o prima tentativa pentru sambata, 8 iunie, ora 17. Intalnirea este in parcarea stadionului de fotbal din Giroc. (…)

Pentru ca nu este o cursa dificila, ci doar o plimbare de cativa kilometri, sunt asteptati biciclisti intre 5 si…85 de ani. Invitam si asociatiile care promoveaza mersul pe bicicleta din Timisoara si asezarile din tot Banatul. Va asteptam cu drag!”. (Carla Radulescu)

Leave a Reply