BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

O localitate din Timis vrea sa intre in Cartea Recordurilor! Se pregateste formarea celui mai lung sir de biciclisti in miscare din lume

Sub sloganul “Ducem Girocul in Cartea Recordurilor”, un fost jurnalist care locuieste in comuna de la marginea Timisoarei a lansat o provocare plina de adrenalina: formarea celui mai lung sir de biciclisti in miscare din lume.

Prima tentativa de doborare a recordului detinut, din ianuarie 2017, de biciclistii din Bangladesh va avea loc in data de 8 iunie, pe pista velocipedistilor care leaga comuna Giroc de padurea de pe malul raului Timis, aflata la aproape 7 kilometri.

Iata mesajul mobilizator postat de Dorin Petru Aga – fost jurnalist la ziarul Agenda si detinator al unui record sportiv, de duble cu piciorul – pe grupul Pro Giroc. “Recordurile sunt facute pentru a fi doborate. Girocul are posibilitatea sa figureze in cartea recordurilor, cu ajutorul locuitorilor lui si al vecinilor sai. Vedem despre ce este vorba in urmatoarea stire, din ianuarie 2017.

In jur de 1.000 de biciclisti s-au adunat in Bangladesh pentru a forma cel mai lung sir de biciclisti in miscare. Comunitatea nonprofit BDCyclists a adus laolalta 1.186 de bicicilisti care au pedalat intr-o singura linie in capitala Dhaka pentru a stabili un nou recod pentru cea mai lunga formatie de conducatori de vehicule pe doua roti in miscare.

Cum spuneam, prin pista de biciclete care duce la padurea Girocului avem spatiu. Mai ramane sa ne mobilizam, noi si cunoscutii pentru a realiza o astfel de plimbare, pe doua roti, cu si mai multi biciclisti.

Va propunem o prima tentativa pentru sambata, 8 iunie, ora 17. Intalnirea este in parcarea stadionului de fotbal din Giroc. (…)

Pentru ca nu este o cursa dificila, ci doar o plimbare de cativa kilometri, sunt asteptati biciclisti intre 5 si…85 de ani. Invitam si asociatiile care promoveaza mersul pe bicicleta din Timisoara si asezarile din tot Banatul. Va asteptam cu drag!”. (Carla Radulescu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: