BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

Procurorii militari s-au autosesizat in cazul jandarmilor de la Topoloveni, care i-au bagat in duba pe toti protestatarii anti-PSD

Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-a autosesizat in cazul interventiei abuzive a jandarmilor, la Topoloveni, in timpul vizitei presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Conform unor surse judiciare, deschiderea dosarului s-ar fi facut la ordinul procurorului militar Bogdan Pirlog, cel care s-a aflat in strada si, ulterior, s-a sesizat din oficiu in cazul interventiei jandarmilor la protestul masiv, din Bucuresti, din 10 august 2018.

PMP, dar si 41 de grupuri civice au solicitat demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru maniera in care jandarmii au intervenit vineri la Topoloveni, catalogand reactia fortelor de ordine drept una “abuziva, de intimidare”.

Jandarmeria Arges a anuntat ca protestatarii de la Topoloveni vor fi sanctionati contraventional pentru participarea la o adunare publica nedeclarata si refuzul parasirii zonei la solicitarea jandarmilor. Printr-un comunicat de presa, Jandarmeria Arges preciza ca 10 persoane au organizat o adunare publica nedeclarata.

Mai multi protestatari au fost ridicati la Topoloveni, in judetul Arges, de jandarmi si dusi la Politie pentru legitimare, desi oamenii au prezentat cartile de identitate la fata locului. Potrivit lui Flavius Tanase, purtatorul de cuvant al IJJ Arges, protestatarii au afisat bannere si au scandat lozinci si au fost condusi la sectia de politie pentru legitimare.

“Conducerea la sectie, la duba, suprimarea libertatii unui manifestant pasnic care se legitimeaza, este un abuz care plaseaza Jandarmeria Romana in randul fortelor de represiune de tip sovietic, nu al celor din Uniunea Europeana. Iar faptele ilegale, subliniez, nu vor ramane fara consecinte”, a scris deputatul Ovidiu Raeţchi, imediat dupa incident, pe reteaua de socializare Facebook. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: