Corina Cretu (Pro Romania): Votul din 26 mai este crucial pentru viitorul romanilor (P)

Corina Cretu candideaza pe lista Pro Romania pentru un mandat in Parlamentul European şi este unul dintre cei mai experimentati politicieni romani la Bruxelles.


“Reprezint Romania la Bruxelles inca din 2005, deci de aproape 15 ani. Inainte ca Romania sa devina membru al Uniunii Europene, in perioada 2005 – 2007, am fost observator in Parlamentul European, iar apoi, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, am fost aleasa si realeasa europarlamentar, pentru ca din 2014 sa ma ocup de portofoliul politicii regionale in Comisia Europeana.

Ca atare, cred ca am acumulat suficienta experienta in institutiile europene, atat in legislativul european, cat si in executivul european, experienta pe care o pot folosi in beneficiul Romaniei. Si trebuie sa fim realisti: cei care cunosc realitatile europene stiu ca esti respectat si ai un cuvant de spus in primul rand daca ai o experienta solida la Bruxelles”, spune Corina Cretu.

Functia de comisar european, pe care Corina Cretu a ocupat-o in ultimii cinci ani, a adus o sumedenie de avantaje Romaniei, iar acestea au venit in urma unei munci sustinute.

Am vazut cum deciziile mele de la Bruxelles au schimbat in bine viata de zi cu zi a romanilor. In calitate de Comisar European, m-am batut ca Romania sa recupereze bani europeni pe care era sa-i piarda si am reusit, astfel, salvarea de proiecte.

Asa cum stiti, am prelungit anumite termene depasite si am inceput constructia unui numar de proiecte majore care contribuie la dezvoltarea Romaniei si la o mai buna calitate a vietii pentru romani. Totodata, din momentul in care am ajuns Comisar European, am depus toate eforturile pentru ca tara noastra sa depaseasca procentul de 90% rata de absorbtie pentru perioada de programare financiara 2007-2013.

In acelasi interval, am propus solutii concrete autoritatilor din Romania pentru absorbtia fondurilor europene in perioada 2014 – 2020, in vreme ce pentru perioada 2021-2027 am reusit o alocare cu 8% mai mare pentru Romania in privinta politicii de coeziune.

In toate regiunile tarii viata romanilor a fost imbunatatita direct de fondurile europene. Am batut tara la pas in aceste saptamani si am revazut locuri in care am fost si in calitate de Comisar European. Nu a fost localitate prin care sa trec si sa nu vad macar un proiect finantat din fonduri europene”, a mai declarat candidatul Pro Romania.

Din viitoarea sa calitate de parlamentar european, Corina Cretu işi propune sa continue eforturile de dezvoltare a Romaniei cu fonduri europene:

Votul pe care il dam pe 26 mai este crucial, pentru ca va avea efecte atat asupra Romaniei, cat si asupra intregii Uniuni Europene. Mai mult decat atat, e un vot care priveste viitorul nostru, al tuturor, insa cu precadere al generatiilor care s-au nascut in anul 2000 si care au acum, pentru prima data, sansa de a-si hotari singuri viitorul.

Uniunea Europeana a adus beneficii certe si este un proiect unic, care a asigurat pace si prosperitate continentului nostru. Indemnul meu catre romani este acela de a iesi la vot pentru ca pe 26 mai vom alege ce fel de Romanie ne dorim pentru noi si pentru generatiile viitoare. Daca ne dorim o Romanie europeana, cu prieteni, cu aliati, atunci PRO Romania este optiunea pe care o au la indemana”, a conchis Corina Cretu.

Realizat de TDT Vest Cons la comanda Pro Romania

CMF: 41190009

Leave a Reply