Banat Agralim, una dintre cele mai mari expozitii nationale dedicate fermierilor din Romania, aduce la Timisoara 200 de expozanti

Cea mai mare expozitie de agricultura si industrie alimentara din vestul tarii, Banat Agralim, isi va deschide portile, vineri, la ora 11, in campusul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB).


Nu mai putin de 200 de expozanti isi vor prezenta serviciile si produsele in cadrul unor demonstratii live cu masini si utilaje, show-uri gastronomice, concursuri de echitatie si dresaj canin, dar si conferinte sustinute de reprezentantii mai multor statiuni de cercetare din tara, care vor prezenta fermierilor rezultatele stiintifice si inovatiile pe care le-au produs in ultima vreme, totodata oferind si consultatnta cu titlu gratuit.

”Suntem la a 17-a editie pe care o organizam impreuna cu USAMVBT. Numarul expozantilor a crescut de la un an la altul, la aceasta editie avand aproximativ 200 de expozanti, pe mai multe domenii. Asta inseamna un numar foarte mare. Ne mandrim ca sunt si producatori de produse eco-bio, dar si micii mestesugari ce au fost in fiecare an. Am reusit, impreuna, sa atragem un numar mare de expozanti, ceea ce inseamna ca in judetul Timis exista un numar important de agricultori”, a declarat Florica Chirita, directorul executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT) la conferinta de lansare a acestei manifestari de anvergura.

Expozitia este structurata pe 6 sectoare, respectiv Agricultura, Horticultura si Silvicultura, Cresterea animalelor, Industrie alimentara si ambalaje, Cinegetica si Cercetare-Inovare-Extensie universitara-Finantare, ultimul sector fiind in responsabilitatea aproape exclusiva a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului.

“Sunt cateva lucruri noi, sunt expozanti noi, o premiera din zona smart agriculture, dar si activitati conexe organizate de catre studenti si de asociatii din zona sportiva. Sambata si duminica sunt demonstratii de echitatie, care vor marca Ziua Calului”, a anuntat si spune Cosmin Popescu, rectorul USAMVBT, subliniind necesitatea unei zone expozitionale moderne pentru municipiul Timisoara si pentru judetul Timis.

Editia Banat Agralim din acest an le depaseste pe toate cele anterioare nu doar datorita celui mai mare numar de expozanti, ci si prezentei mai multor institute de cercetare care-si vor pune pe tapet rezultatele cercetarii si noutatile stiintifice adresate fermierilor.

“Pe langa cele 3 statiuni de cercetare care sunt in zona si au mai participat la evenimentele noastre, la acest eveniment va mai fi prezenta Statiunea de Cercetare de la Turda, care isi va prezenta si hibrizii proprii de porumb, porumb zaharat si soia. De asemenea, vor mai fi prezente statiunile de la Minis si Blaj, profilate pe cercetare in domeniul viei si vinificatiei. Statiunea Lovrin va mai avea doua workshopuri, unul pe nutritia plantelor, unde colegii nostri vor prezenta informatii despre nutritia corecta si eficienta a plantelor”, a declarat si Marinel Horablaga, directorul Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Agricola Lovrin.

Pe langa toate acestea, publicul larg va avea la dispozitie, de asemenea, momente atractive legate de muzica, dansuri, arta culinara, mestesuguri, produse traditionale, dresaj canin, demonstratii de echitatie. Vizitatorii sunt asteptati in campusul USAMVB din Calea Aradului nr. 119 incepand de vineri, de la ora 11, pana duminica seara, la ora 19, accesul fiind gratuit. (Mara Ion)

Leave a Reply