BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Primaria Timisoara a inceput demolarea unei vile construite ilegal in curtea cladirii de patrimoniu Palatul cu Ancora, din cartierul Iosefin     In ciuda saraciei bugetare invocate de primarul Nicolae Robu, care a dus la taierea unor finantari, printre care si catre rugile din cartiere, Timisoara va vira in contul fantomaticei Aliante a Vestului suma de 150.000 de euro/anual    Ilie Nastase a anuntat ca, dupa rezultatul rusinos obtinut de ”partidul generalilor” la europarlamentare, se retrage definitiv din politica    Seful Sectiei pentru anchetarea magistratilor, Gheorghe Stan, a fost eliberat din functie si isi preia mandatul de judecator al CCR, propus de PSD    Meteorologii avertizeaza ca, pana duminica seara, la ora 23, ca vremea va fi caniculara in regiunile vestice si sudice, indicele temperatura - umezeala urmand sa depaseasca pragul critic

Rezultatele finale ale alegerilor pentru Consiliul Baroului Timis! VEZI numele celor care vor conduce avocatura din Timis in urmatorii 4 ani

Adunarea Generala de alegere a organelor de conducere ale Baroului Timis care a avut loc, astazi, in aula Universitatii de Vest din Timisoara, a stabilit componenta Consiliului Baroului pentru urmatorii 4 ani.

Astfel, dupa numararea voturilor obtinute de fiecare dintre cei 17 avocati care si-au depus candidatura la aceste alegeri, s-a stabilit clasamentul final si numele viitorilor membri ai Cosiliului Baroului Timis.

Este vorba despre Banda Cristian Ioan, pe care au pus stampila aproape toti avocatii prezenti la urne, acumuland 299 de voturi, Taran Olivian – 243 voturi, Iuhasz Anton – 241 voturi, Ionut Pasca – 228 voturi, Obarsie Cezar Calin – 202 voturi, Barbul Ciprian Petre – 197 voturi, Popa Cristian – 186 voturi, Tulbure Bogdan Ciprian – 168 voturi, Mitran Gheorghe Mugurel – 152 voturi, Ciucur Paul Filip – 148 voturi si Bot Calin – 140 voturi.

Cei 11 avocati, alaturi de Florina Popa, a carei mandat de consilier inceteaza in decembrie 2020, si de decanul Sergiu Stanila, membru de drept, constituie noua componenta a Consiliului Baroului Timis.

De remarcat faptul ca reprezentantul avocatilor seniori din Baroul Timis, Valeriu Rauta, dar si unul dintre cei mai mediatizati avocati banateni, Florin Kovacs, nu au intrunit suficiente voturi pentru a accede in consiliu. (G.I.)

One Response to Rezultatele finale ale alegerilor pentru Consiliul Baroului Timis! VEZI numele celor care vor conduce avocatura din Timis in urmatorii 4 ani

  1. Liviu says:

    Da, alegeri pentru consilieri la Baroul Timis, unde s-au inscris 17 candidatii. Din pacate, graba, lipsa de interes si indolenta majoritatii, au determinant un vot impotriva prezentarii proiectelor proprii de catre candidatii. A normal, acestia nefiind intrutotul cunoscuti. De asemenea, tot din pacate, nu au fost candidatii si nici propuneri pentru consilieri la Comisia Central de disciplina a UNBR, la Comisia de cenzor a UNBR si nici la CAA Nationala. Starea, caracterizata prin lipsa de interes, majoritatea fiind compusa din tinerii colegi-fara a-i blama in vreun fel. Atitudine cu graba de a scapa de o corvoada, formala. Decanul Sergiu Stanila, eficient si concret. Procedurile s-au respectat, conform Regulamentului. Dar, se pare ca este un fenomen endemic, aceasta lipsa de interes pentru alegerea si calitatea, celor care ne reprezinta. De aceea se intampla sa, ajunga in aceste demnitati multi incompetenti si neaveniti, ceea ce s a văzut si astazi! Cu mici exceptii!Cred ca sistemul in sine este vetust, nemotivant, pentru ca, in realitate, nimeni nu se ocupa de conditia profesionala a avocatilor. Totul se rezuma la un cras individualism si dezinteres. Barourile nu dau semnal ca se preocupa de soarta avocatilor si conditia profesiei. De aceea este si aceasta, reacție si atitudine de dezinteres. Corp profesional al nimanui. Cred ca Barourile trebuie sa aiba alta implicare pentru a crea constiinta corpului profesional. Pentru aceasta se impune modificarea legii de organizare si exercitarea a profesiei si a Statutului, rezolvarea urgenta a cooperarii firesti si cu respectarea profesiei de catre instante si judecatori. Motivarea astfel a avocatilor, inclusiv cu modificari legislative pentru amplificarea si cresterea competentelor avocatului. Profesia pare in prabusire. Cauzele sunt ale sistemului judiciar, in primul rand, dar si UNBR are o mare culpa. Se sta cu fundul pe bani multi, care se irosesc in directii ne cunoscute, fie sunt delapidati, in loc sa fie investiti in eficientizarea activitatii barourilor.

Leave a Reply

%d bloggers like this: