Adrian Pau, deputat Pro Romania: “Avem cea mai serioasa lista de candidati la alegerile europarlamentare” (P)

A trecut si campania electorala, iar partidele se pregatesc pentru momentul cel mai important: ziua votului. Adrian Pau, deputat Pro Romania, a facut o radiografie a campaniei si a vorbit despre planurile Pro Romania in Parlamentul European, dar si cel national.


Domnule deputat, a fost prima campanie electorala pentru partidul dumneavoastra. Cum ati caracteriza aceasta perioada?

Sincer sa fiu, a fost mult mai bine decat ma asteptam eu. Stiti cum e? Pentru multi dintre colegii mei a fost nu prima campanie, ci singura, pentru ca sunt oameni care nu au mai fost implicati din punct de vedere politic si s-au lovit de probleme cu care nu s-au mai confruntat pana acum.

Au facut lucruri noi, au cunoscut oameni noi, au fost pusi in situatii poate mai delicate, dar pana la urma s-au descurcat si tin sa ii felicit. Sunt mandru de ei, de munca enorma pe care au depus-o in aceasta luna de campanie, de modul in care s-au mobilizat. O mentiune speciala pentru organizatiile de femei si tineret, care si-au aratat forta in aceasta perioada. Cred ca sediul nostru este prea mic pentru organizatia de tineret, sunt copii foarte harnici si, cred eu, de mare viitor.

La ce va asteptati duminica?

In primul rand, ma astept ca lumea sa iasa la vot, pentru ca este extrem de important. Mai apoi, ma astept sa realizam ceea ce ne-am propus, adica un scor bun. Nu vreau sa vorbesc despre cifre, dar am mare incredere ca timisenii si timisorenii au inteles mesajul nostru si ca Pro Romania vine in fata lor cu candidati seriosi, profesionisti, oameni care au dat randament foarte bun in demnitatile pe care le-au ocupat in trecut.

Este Corina Cretu pe aceasta lista…

Corina Cretu este, de departe cel mai experimentat politician roman la Bruxelles. Dupa ani buni de parlamentar european si cinci ani in functia de comisar european, nu cred ca poate cineva sa puna la indoiala experinta sa. La Bruxelles, Corina Cretu este respectata si apreciata. Pe langa Corina Cretu, ii mai avem pe Victor Ponta si Mihai Tudose, fosi premieri ai Romaniei, Iurie Leanca, fost premier al Republicii Moldova si asa mai departe. Cum spuneam, o lista foarte-foarte solida.

Toate partidele sustin ca au cei mai buni candidati. Cu ce va diferentiati?

Este normal ca fiecare partid sa isi apere si sa isi laude candidatii, dar trebuie sa fim realisti. Se poate compara vreodata Corina Cretu cu Maria Grapini sau cu Rares Bogdan? Nu creau sa jignesc pe nimeni, dar aceasta comparatie nu se poate face. Corina Cretu s-a impus in Parlamentul European datorita cunostintelor pe care le-a acumulat si a experientei, in timp ce altii, de pe alte liste, au devenit cunoscuti prin atitudini nepotrivite sau din cauza limbii engleze vorbita asa cum ati vazut cu totii.

Eu cred ca timisorenii si timisenii pot face diferenta. Mai mult, cred ca oamenii de stanga din Timis si Timisoara nu se simt reprezentati de Maria Grapini, cu tot respectul pentru dansa. Am vorbit cu multi membri ai Partidului Social Democrat care mi-au spus ca nu se simt reprezentati de lista PSD si ca alternativa lor este Pro Romania.

Ce urmeaza pentru Pro Romania dupa alegerile europarlamentare?

Aceste alegeri reprezinta certificatul nostru de nastere ca partid, iar un scor bun ne valideaza si ne da incredere ca mergem pe un drum bun, sustinand principii de la care nu vrem sa ne abatem. Ne propunem sa fim o voce serioasa pe scena politica si o opozitie constructiva in Parlamentul Romaniei, unde exista din pacate excese ale puterii actuale. (I.P.)

Realizat de TDT Vest Cons la comanda Pro Romania

CMF: 41190009

Leave a Reply