BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Primaria Timisoara a inceput demolarea unei vile construite ilegal in curtea cladirii de patrimoniu Palatul cu Ancora, din cartierul Iosefin     In ciuda saraciei bugetare invocate de primarul Nicolae Robu, care a dus la taierea unor finantari, printre care si catre rugile din cartiere, Timisoara va vira in contul fantomaticei Aliante a Vestului suma de 150.000 de euro/anual    Ilie Nastase a anuntat ca, dupa rezultatul rusinos obtinut de ”partidul generalilor” la europarlamentare, se retrage definitiv din politica    Seful Sectiei pentru anchetarea magistratilor, Gheorghe Stan, a fost eliberat din functie si isi preia mandatul de judecator al CCR, propus de PSD    Meteorologii avertizeaza ca, pana duminica seara, la ora 23, ca vremea va fi caniculara in regiunile vestice si sudice, indicele temperatura - umezeala urmand sa depaseasca pragul critic

Traian Basescu descifreaza substratul electoral al “supararii” UDMR, care s-a retras din coalitia aflata la guvernare. “Kelemen Hunor si gasca lui de la varful UDMR au intrat in panica!”

Primul politician care a comentat, la cald, decizia UDMR de a suspenda protocolul de colaborare cu PSD si ALDE, ca raspuns la anchetarea extremistilor maghiari care au profanat mormintele eroilor romani ingropati in cimitirul din Valea Uzului, a fost Traian Basescu.

Intr-un comentariu acid postat pe Facebook, fostul presedinte al Romaniei, care deschide lista PMP pentru alegerile europarlamentare, afirma ca liderul Kelemen Hunor si „gasca lui” de la varful UDMR au intrat in panica, fiind speratia de riscul ca maghiarii onesti nu le mai dea votul pentru a intra in Parlamentul European.

Mai cu seama ca, in ultimul sondaj de opinie realizat de IMAS, UDMR apare cu un procent alarmant de 3,8%.

„UDMR in panica! Kelemen Hunor si gasca lui de la varful UDMR au intrat in panica. Compromisa de cardasia cu Budapesta si dezavuata de cetatenii romani de etnie maghiara, gasca lui Kelemen Hunor s-a speriat de riscul ca maghiarii onesti nu le vor da votul pentru a intra in Parlamentul European.

Cu disperare, liderii UDMR, desprinsi de realitatile minoritatii pe care pretind ca o reprezinta, s-au agatat de incidentul de la Valea Uzului si au anuntat inghetarea relatiilor cu alianta PSD-ALDE, pe care, contra cost (contra functii si contracte) au sprijinit-o pana acum fara rezerve in politica antinationala pe care au dus-o”, scrie Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.

Liderul PMP sustine ca, „in realitate, Kelemen Hunor si gasca lui au anuntat inghetarea relatiilor cu PSD si ALDE in incercarea de ai pacali pe etnicii maghiari ca s-au desprins de cardasia cu Dragnea, Valcov, Chitoiu si Tariceanu, incercand astfel sa-si salveze rezultatul electoral de la europarlamentare”.

„Eu sper ca nu vor reusi sa-i mai pacaleasca inca o data pe onestii cetateni romani de etnie maghiara”, incheie Basescu.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca, incepand de astazi, UDMR nu va sustine nicio initiativa sau masura a Guvernului. “Pana la solutionarea situatiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare intre UDMR si coalitia PSD-ALDE ramane fara obiect”, spune Kelemen, in contextul in care viceprimarul din Sanmartin Laszlo Antal a fost dus la audieri la Politia Harghita, in urma unor perchezitii care vin dupa profanarea unor morminte ale soldatilor din cimitirul din Valea Uzului. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: