Decizia sefilor ITPF Timisoara de a-l cerceta disciplinar pe subcomisarul Dan Tataru, persiflata de “Fondatorul si Presedintele SMART POL”. Acesta avertizeaza ca nu poate fi speriat asa de usor

Decizia sefilor Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara de a-l cerceta disciplinar pe subcomisarul Dan Tataru (foto), in urma unui incident petrecut la PTF Stamora-Moravita si a acuzatiei lansate in spatiul public ca presedintele IPA Timis ar fi trecut frontiera in mod fraudulos, l-a enervat de-a binelea pe ofiter.


Desi cercetarea disciplinara nu are nicio legatura cu activitatea sa de sindicalist, “fondator si presedinte al Smart Pol”, dupa cum singur se recomanda, politistul le-a trimis sefilor un mesaj persiflant, prin intermediul site-ului sindicatului, in care-i avertizeaza ca nu poate fi intimidat chiar atat de usor.

Sambata, 25.05.2019, sunteti invitati in Piata Libertatii din Timisoara, pentru a asista la executia publica, prin decapitare, a Fondatorului si Presedintelui SMART POL ca raspuns la „cercetarea disciplinara” dispusa fata de acesta.

Executia se va face la ghilotina, din pozitia aplecat, pentru ca rusinea sa fie pe masura luarilor de pozitie din ultima perioada a organizatiei sindicale pe care acesta o coordoneaza.

Ce sa si facem cu oamenii curajosi care iau pozitie si stopeaza abuzurile dinozaurilor din aceasta tarisoara? Ii inghesuim intr-un colt pana se sperie si tac.

Doar ca noi nu ne speriem asa usor si vom semnala in continuare orice abuzuri sau intimidari fiind pregatiti sa platim pretul pentru asta!“, este mesajul politistului, care poate contura inceputul unei revolte in cadrul ITPF Timisoara.

Acest mesaj a fost criticat dur de avocatul Florin Kovacs, care-l reprezinte pe colonelul in rezerva Gheorghe Moldovan, in litigiul ce va fi mutat in instanta de judecata cu ofiterul si sindicalistul Tataru.

“Domnule subcomisar Tataru, inteleg ca tu ti-ai facut sindicatu’ ca sa ai imunitate in fata sefiilor, a regulamentelor militare si a legii. Sa sustii, ca de fapt, tu esti prigonit pentru opiniile tale ca sindicalist este o mare minciuna! Tu esti, in functie de circumstante, ba politist de frontiera – cand vrei sa exerciti autoritatea de stat -, ba smartpoll, cand vrei sa scapi de raspunderea actiunilor tale ca politist, insa in ambele situatii esti imbracat in uniforma militara. Cum vine asta?”, se intreaba avocatul.

Acesta este interesat daca amenintarea adresata de Tataru lui Moldovan, potrivit careia data viitoare cand presedintele IPA Timis va trece prin punctul de frotiera poate fi retinut si bagat la arest, a fost facuta in calitate de politist de frontiera sau de sindicalist sef al politistilor inteligenti. (G.I.)
10 thoughts on “Decizia sefilor ITPF Timisoara de a-l cerceta disciplinar pe subcomisarul Dan Tataru, persiflata de “Fondatorul si Presedintele SMART POL”. Acesta avertizeaza ca nu poate fi speriat asa de usor

 1. Domnule subcomisar Tatar, înțeleg ca dumneata ti ai făcut sindicatu’ sa ai imunitate in fața șefiilor, a regulamentelor militare si a legii, sa sustii ca de fapt tu esti prigonit pentru opiniile tale ca sindicalist ?Este o mare minciună! Dumneata ești functie de circumstanțe, ba politist de frontieră cand vrei sa exerciti autoritatea de stat ba sindicalist smartpoll când vrei sa scapi de răspunderea acțiunilor tale ca politist insa in ambele situatii esti imbracat in uniformă militară, cum vine asta! Dumneata faci confuzie voita intre autoritatea de stat conferită de calitatea de polițist si calitatea de sindicalist smartpoll, insa acționezi față de terți exclusiv in virtutea calitatii de politist de frontieră! Nu suntem naivi domnule Tatar! In calitate de sindicalist sau de polițist l ai amenintat pe dl Moldovan ca data viitoare il legi de mese sudate in podea? Sindicatu’ controleaza actele in frontiera sau politia? Faxul de care vorbesti in scrisoarea deschisă, doresti sa ti l trimita Moldovan la smartpol sau la politia de frontieră, cand iasă din țară ? La sindicat lucrati in ture sau doar la politia de frontiera?Afirmatia si constatarea ca Moldovan a intrat ilegal in țara ai facut o in calitate de sindicalist?Smartpoll exercita autoritatea de stat in punctul de frontiera? Desigur ca nu domnule Tătar, ti ai făcut organizatia asta doar pentru ca din spatele ei sa arunci cu zoaie in toti ceilalti care nu ti plac iar cand ți se cere socoteala țipi ca esti prigonit pentru lupta ta sindicală, cand de fapt dumneata trebuie sa răspunzi pentru actiunile tale in calitate de polițist de frontiera!
  N ar fi frumos sa ramai doar cu asociatia smartpoll si sa lupti pt binele politiei de frontiera renunțând la uniforma? Ai avea mai mult timp liber si n ai lucra in ture.. zic!
  Cu respectul cuvenit si cu teamă, fireste, la trecerea prin frontiera smartpoll
  Av.Kovacs Florin
  Reprezentant legal al celui care a intrat ilegal in țară fără acordul smartpol Col (r) Moldovan Gheorghe

 2. Domnule avocat Kovacs , atitudinea dvs dictatorială nu mai este de actualitate. Înțelegeți si dumneavoastra ca si pensionarii împăiați pe care ii tot reprezentati ca vremurile in care subordonații făceau plecăciuni si pupau dosuri de sefi incompetenți au trecut. Au venit in minister OAMENI noi , care au caracter, demnitate si mai ales coloana vertebrală. Acești profesioniști nu se mai sperie de cercetările abuzive dispuse ( vezi cazul Alex Spatar) sau de internarea unui proces. Atentie însă la faptul că nu sunteți singurul avocat bun si in cazul in care nu veti castiga (deoarece nu aveti dreptate) clientul dvs va avea de plătit niste daune (dar are de unde atâta timp cât IPA este societatea comercială Moldovan SA. În rest numai bine si încercați să fiți obiectiv , să nu va intereseze doar can canurile! Nu asa va faceti reclamă.

 3. Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul. Valabil pentru ambele personaje implicate in asa zisul incident.

 4. Gogule, stai linistit…Kovacs si daca pierde procesul il taxeaza pe mos Teaca Moldovan cu “morman de bani”…cred ca, dupa modelul madame Obarsanu, Kovacs crede ca va castiga procesul “online”…

 5. Cu regret si putina amaraciune trebuie sa recunosc ca ambii au dreptate. Este bine-cunoscuta in randul politistilor de frontiera atitudinea persiflanta si ingamfata a dl-ui Col.(r) Moldovan mai ales atunci cand se prezinta prin frontiera (asta nu inseamna ca nu poate fi tratat cu respect ca orice alt participant la trafic si, chiar daca nu ii convine, sa-i fie aplicate procedurile legale pt trecerea frontierei). Pe de alta parte nici atitudinea dl-ui Subcomisar Tataru nu este una care sa faca cinste hainei de politist. Ar trebui sa faca o distinctie clara intre lupta sindicala (care de preferat ar trebui dusa si aceia cu decenta in exprimare, cam toti suntem satui de cancanuri) si profesia de politist, care desigur necesita masuri ferme atunci cand legea o impune, nu gargara in spatiul online dupa ce evenimentul s-a petrecut.
  Niciunul nu are de castigat in cazul asta. (parerea mea)
  Cu respect!

 6. Auzi cine vorbeste cel care sta la bariera sa primeasca si numai un pachet de seminte, ca de e obligatoriu sa dai ca altfel se inerveaza politistul inteligent. Rusine sa va fie spagarilor de la Moravita.

Leave a Reply