Dan Barna, liderul USR: Decizia ICCJ in cazul Liviu Dragnea reprezinta o dovada a independentei magistratilor si a faptului ca liderul PSD nu a reusit sa ingenuncheze Justitia

Presedintele USD, Dan Barna a comentat la cald decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul Liviu Dragnea si a remarcat faptul ca, in ciuda eforturilor din ultimii trei ani, liderul PSD nu a reusit sa ingenuncheze Justitia.


„Decizia ICCJ reprezinta o dovada a independentei magistratilor si a faptului ca Liviu Dragnea nu a reusit, in pofida tuturor incercarilor disperate, sa ingenuncheze Justitia din Romania.

Pentru a scapa de inchisoare si pentru a-si albi dosarul politic, Liviu Dragnea a apelat la tot felul de tertipuri si actiuni profund daunatoare statului de drept si democratiei. Am fost cu totii martori, in acesti doi ani si ceva de guvernare PSD, la grozaviile puse la cale de el si camarila sa impotriva Justitiei.

Avand condamnarea precedenta, in dosarul Referendumului, Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum sa fie in viata publica, dar in lipsa unor reglementari clare, precum cea cuprinsa in initiativa ‘Fara penali in functii publice’”, Romania a asistat neputincioasa la tot ce a facut acesta din functia de al treilea om in stat. Dar, gata, de acum incepem reconstructia normalitatii, romanii si-o doresc si au spus-o raspicat duminica”, a declarat Dan Barna, intr-un comunicat.

Potrivit acestuia, sunt aproape trei ani de cand Liviu Dragnea a fost trimis in judecata in acest dosar, sub acuzatia de instigare la abuz in serviciu si fals intelectual pentru ca a ordonat angajarea la DGASPC Teleorman a doua persoane care munceau, de fapt, pentru PSD, dar, dupa preluarea puterii de catre PSD, „Liviu Dragnea nu a facut altceva decat sa incerce sa tergiverseze, daca nu sa blocheze de tot, dosarul”.

„A comandat Guvernului Grindeanu sa dea OUG 13, a pus-o pe Viorica Dancila sa atace la Curtea Constitutionala modul de alcatuire a completurilor de cinci judecatori de la ICCJ si, dupa ce a vazut ca o astfel de strategie este castigatoare, gratie ajutorului primit de la judecatorii numiti politic la CCR, i-a ordonat lui Florin Iordache sa atace si completurile de trei judecatori.

In paralel, in Parlament, i-a pus pe parlamentarii PSD si ALDE sa masacreze legile Justitiei, sa infiinteze Sectia speciala de intimidare si santajare a magistratilor si sa modifice Codurile penale, inclusiv in sensul reducerii termenelor de prescriptie. Romania are nevoie in functii publice de oameni integri si bine pregatiti din punct de vedere profesional, de oameni care sa actioneze cu adevarat in slujba cetatenilor”, a adaugat liderul USR.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, luni, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. (V.E.)

One thought on “Dan Barna, liderul USR: Decizia ICCJ in cazul Liviu Dragnea reprezinta o dovada a independentei magistratilor si a faptului ca liderul PSD nu a reusit sa ingenuncheze Justitia

  1. Marius Ghilezan: ”O parte corpolentă şi constitutivă din societate juisează. E în culmea fericirii. L-au executat. Dar, tu, fericitule, ce ai câştigat? Poţi bea o bere liniştit şi să te scarpini pe burtă. Eşti anonimul dintr-o mulţime în euforie. Un fel de beţie, fără alcool, te-a cuprins. Când te vei trezi va fi prea târziu. Ai fost un soldat al cauzei. Generalii nu te vor chema la masa lor.”

Leave a Reply