BREAKING NEWS! Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare! Magistratii Inaltei Curti au mentinut pedeapsa instantei de fond

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, instanta mentinand sentintei instantei de fond. Aceasta decizie este definitiva, liderul PSD urmand sa fie retinut si condus la penitenciar.


Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis apelurile catorva inculpati, intre care si Liviu Dragnea, si a desfiintat in parte sentinta instantei de fond. Astfel, Bombonica Prodana, fosta sotie a liderului PSD, a fost achitata.

Cele doua angajate ale Directiei de Protectia Copilului Teleorman, dar lucrau la sediul PSD, Adriana Botorogeanu – 2 ani cu supendare, iar Anisa-Niculina Stoica cu pedeapsa de 1 an de inchisoare cu suspendare. Milos Rodica, fosta sefa a DGASPC Teleorman, a fost condamnata la 3 ani cu suspendare, in faza de fond ea fusese condamnat la aceiasi pedeapsa.

Olguta Sefu, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, a fost condamnata la 1 an de inchisoare cu suspendare. In faza de fond ea fusese condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare. Marica Valentina, fost sef de Complex in cadrul DGASPC, a fost achitata. In faza de fond ea fusese condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, Floarea Alesu, fosta sefa a Directiei de Protectia Copilului Teleorman, judecata pentru abuz in serviciu si fals intelectual, a ramas cu sentinta primita in faza de fond, de 3 ani, 7 luni si 20 de zile de inchisoare cu executare in penitenciar. Ea urmeaza sa fie incarcerata tot astazi.

Floarea Alesu, fosta sefa DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea, Anisa-Niculina Stoica si Adriana Botorogeanu, trebuie sa plateasca in solidar, aproape 85.000 de lei, reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materiale si salariile incasate necuvenit de cele doua angajate.

Completul de 5 Judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la care a ajuns dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, a amanat pronuntarea in urma cu o saptamana, pentru a nu influenta alegerile europarlamentare.

La ultimul termen, judecatorii au respins cererile de amanare ale avocatilor lui Liviu Dragnea si ai Olgutei Sefu. Acestia isi doreau ca instanta sa stabileasca un nou termen dupa data de 5 iunie, ziua in care CCR este asteptata sa se pronunte asupra sesizarii depuse de Iordache privind completurile de 3 judecatori de la ICCJ.

Intrebat, duminica seara, daca se teme de decizia de luni a instantei, presedintele PSD a spus: “Eu nu ma tem de nimic. Daca ma temeam, eram ghiocel. Daca judecatorii vor rezista presiunilor vor da achitare, pentru ca sunt complet nevinovat, daca nu, vor da condamnare”, a sustinut Dragnea.

Dosarul angajarilor fictive, in care seful PSD  e acuzat de instigare la abuz in serviciu şi instigare la fals intelectual, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in iulie 2016.

Judecatorii de la prima instanta, care l-au condamnat in 2018, au scris in motivare ca, prin influenta şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu sa savârşeasca infractiunea de abuz in serviciu, scrie News.ro.

„Inalta Curte, in opinie majoritara, apreciaza ca in cauza din coroborarea probelor administrate rezulta faptul ca inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intentie, folosindu-se de influenta, autoritatea şi puterea conferita de functiile detinute – preşedinte atât al organizatiei judetene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judetean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea sa savârşeasca infractiunea de abuz in serviciu”, au aratat magistratii Inaltei Curti de Casatie şi Justitie. (V.E.)

One thought on “BREAKING NEWS! Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare! Magistratii Inaltei Curti au mentinut pedeapsa instantei de fond

  1. Vorba unui prieten, bine ca n-a murit ieri si Iliescu, ca nu aveam doua sticle de sampanie in casa!

Leave a Reply