Liderul politistilor Smart Pol, prins cu minciuna! Col. (r) Gheorghe Moldovan a intrat legal in tara si nu a savarsit nicio infractiune la frontiera, confirma conducerea ITPF Timisoara

Seful Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Timisoara, chestorul Tiberiu Giurea, a emis, astazi, un raspuns oficial la cererea de informatii a col. (r) Gheorghe Moldovan, care a cerut sa i se comunice daca pe numele sau a fost deschis un dosar penal pentru trecere ilegala a frontierei de stat.


Aceasta cererea a fost inclusa in sesizarea disciplinara formulata impotriva subcomisarului Dan Alexandru Tataru, sef de tura la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita si lider al Sindicatului Smart Pol, care l-a acuzat pe Gheorghe Moldovan, seful IPA Regiunea I Timis, ca ar fi intrat ilegal in tara, in seara zilei de 5 mai 2019.

“Inainte de toate, ei nu erau atat de euforici ca si dumneavoastra si nu au refuzat sa prezinte buletinul la control si nu au intrat ilegal in Romania”, a scris politistul de frontiera intr-o scrisoare ironica postata pe internet, in care a comparat atitudinea presedintelui IPA cu a altor personalitati care au tranzitat frontiera pe la Stamora-Moravita.

Din nefericire pentru liderul Smart Pol, sefii lui din cadrul ITPF Timisoara nu-i sustin acuzatia la adresa lui Gheorghe Moldovan, lasandu-l “prada” unei plangeri care urmeaza sa fie depusa pe rolul instantelor de judecata.

“Va comunicam ca aspectele solicitate au fost verificate cu celeritate, rezultand ca in data 05.05.2019 acesta a intrat legal in Romania. Mai mult, la nivelul punctului de trecere a frontierei de stat nu a fost consemnat niciun litigiu de trafic care sa-l vizeze ori inregistrata vreo lucrare penala cu privire la savarsirea infractiunii prevazuta de art. 262 al. (1) Cod Penal de catre acesta”, precizeaza chestorul Tiberiu Giurea.

In aceste conditii, ramane ca instanta de judecata sa aprecieze daca acuzatia mincinoasa lansata de subcomisarul Dan Tataru i-a creat prejudicii de imagine presedintelui IPA I Regiunea Timis si sa ia masurile legale ce se impun. (G.I.)

Leave a Reply