BREAKING NEWS! Actualul management al IPJ Timis, "cel mai corupt si mai pervers, impus cu forta de clasa politica", acuza comisarul Dan Vasile     Boxerul Flavius Biea a castigat la puncte meciul sustinut, sambata seara, la Londra, in compania nicaraguanului Berman Sanchez     Doi barbati si o femeie au fost retinuti de politistii Sectiei 3 Timisoara, dupa ce au incercat sa fure marfuri dintr-un magazin Profi si i-a prins vanzatoarea    Judecatoria Timisoara a respins actiunea civila a ofiterului de politie Cristian Spataru, de la Biroul Politiei de Frontiera din cadrul Aeroportului Timisoara, impotriva jurnalistilor de la Sursa de Vest    Catargul in valoare de 40.000 de euro, care urma sa fie montat in Piata Libertatii din Timisoara, nu se mai face, a anuntat Nicolae Robu, din cauza inghesuielii     Vicenzo Moderno, vicepresedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania, a anuntat o investitie de peste 30 milioane de euro in Timisoara, unde vor lucra 750 de oameni

Festivalul Etniilor. Invitatul special al festivalului gazduit de Muzeul Satului Banatean si nasit de etnia rroma, muzicianul Damian Draghici si trupa sa Damian and Brothers

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis organizeaza, duminica, 2 iunie 2019, de la ora 14, la Muzeul Satului Banatean, un eveniment in cadrul caruia spectatorii vor redescoperi Banatul de odinioara, plin de farmec si culoare, in cel mai pitoresc festival al traditiilor.

Festivalul Etniilor editia a XIX-a, 2019, organizat de Serviciul Cultura Traditionala din cadrul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, aduce pe scena povestile, muzica, dansurile sarbilor, germanilor, maghiarilor, bulgarilor, cehilor si slovacilor, rromilor, evreilor, ucrainenilor si aromanilor.

“Nasul acestei editii este etnia rroma si pentru prima data la Timisoara, la Muzeul Satului Banatean, invitatul special al acestei editii va fi Damian and Brothers, proiect al renumitului artist Damian Draghici, cunoscut in Romania pentru colaborarile cu artisti in voga cum ar fi Andra, Smiley, Feli, Delia sau Irina Rimes”, ne-a transmis prof. Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis.

Damian and Brothers vor interpreta pe scena de la Muzeul Satului Banatean hit-uri ca ”Ederelezi”, ”Hopai Diri Da”, ”Mama mea e florareasa”, ”Domnisoara, domnisoara” in orchestratii originale semnate Damian Draghici.

Atmosfera festivalului va fi  intretinuta de dansuri si cantece specifice etniei rrome, iar evenimentul va urma tipicul unei rugi banatene in care, simbolic, la fiecare casa traditionala va avea loc un joc cu voie buna la care nasul acestei editii va da startul.

Dupa un periplu care incepe la ora 14, pe la casa fiecarei etnii, la ora 16 va incepe spectacolul in care spiritul Banatului de altadata va fi recretat prin intermediul cantecelor si dansurilor specifice fiecarei etnii.

La ora 18, nasul evenimentului va incheia spectacolul cu recitalul invitatului special Damian and Brothers. Intrarea este libera. (I.P.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *