Festivalul Etniilor. Invitatul special al festivalului gazduit de Muzeul Satului Banatean si nasit de etnia rroma, muzicianul Damian Draghici si trupa sa Damian and Brothers

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis organizeaza, duminica, 2 iunie 2019, de la ora 14, la Muzeul Satului Banatean, un eveniment in cadrul caruia spectatorii vor redescoperi Banatul de odinioara, plin de farmec si culoare, in cel mai pitoresc festival al traditiilor.


Festivalul Etniilor editia a XIX-a, 2019, organizat de Serviciul Cultura Traditionala din cadrul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, aduce pe scena povestile, muzica, dansurile sarbilor, germanilor, maghiarilor, bulgarilor, cehilor si slovacilor, rromilor, evreilor, ucrainenilor si aromanilor.

“Nasul acestei editii este etnia rroma si pentru prima data la Timisoara, la Muzeul Satului Banatean, invitatul special al acestei editii va fi Damian and Brothers, proiect al renumitului artist Damian Draghici, cunoscut in Romania pentru colaborarile cu artisti in voga cum ar fi Andra, Smiley, Feli, Delia sau Irina Rimes”, ne-a transmis prof. Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis.

Damian and Brothers vor interpreta pe scena de la Muzeul Satului Banatean hit-uri ca ”Ederelezi”, ”Hopai Diri Da”, ”Mama mea e florareasa”, ”Domnisoara, domnisoara” in orchestratii originale semnate Damian Draghici.

Atmosfera festivalului va fi  intretinuta de dansuri si cantece specifice etniei rrome, iar evenimentul va urma tipicul unei rugi banatene in care, simbolic, la fiecare casa traditionala va avea loc un joc cu voie buna la care nasul acestei editii va da startul.

Dupa un periplu care incepe la ora 14, pe la casa fiecarei etnii, la ora 16 va incepe spectacolul in care spiritul Banatului de altadata va fi recretat prin intermediul cantecelor si dansurilor specifice fiecarei etnii.

La ora 18, nasul evenimentului va incheia spectacolul cu recitalul invitatului special Damian and Brothers. Intrarea este libera. (I.P.)

Leave a Reply