PREMIERA! Curtea de Apel Timisoara va reconstitui un proces penal in care justitiarii sunt infractori minori de la Centrul Educativ Buzias

Curtea de Apel Timisoara va fi gazda unui proces inedit, in data de 3 iunie, de la ora 11,30, in care judecatorii, procurorii si avocatii vor fi tineri aflati in custodia Centrului Educativ Buzias, institutie care face parte din Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania.


“In concret, in sala 282 a Curtii de Apel Timisoara, 11 infractori juvenili vor rejudeca un proces penal in urma caruia unii dintre colegii lor si-au aflat pedepsele care au condus la trimiterea lor in Centrul Educativ Buzias”, ne-a transmis judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

Aceasta noua premiera nationala consemnata la Curtea de Apel Timisoara este rodul colaborarii dintre Curte si Centrul Educativ Buzias, proiectul fiind propus si coordonat de doamna judecator Daniela  Calai, din partea Curtii de Apel Timisoara, respectiv de inspectorul principal Marioara Bilba si comisarul Marina Simonetti, din cadrul Centrului Educativ Buzias.

Procesul va fi public, iar din audienta vor face parte elevi ai Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timisoara, coordonati de doamna profesor Delia Putnoki, precum si jurnalisti acreditati pe langa Curtea de Apel Timisoara, care sunt asteptati la sala 282, in conditiile in care tinerii si-au dat acceptul sa fie filmati si eventual, intervievati. (G.I.)

Leave a Reply