DESCINDERI! Traficanti de droguri din Timisoara si Resita, ridicati din asternuturi de mascatii de la BCCO si Jandarmerie

Membrii uneia dintre cele mai mari grupari de traficanti de droguri din vestul tarii au fost ridicati de la domicilii, azi dimineata, in urma unor descinderi in forta ale politistilor de la Combaterea Crimei Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT.


Astfel, la data de 30 mai, au fost puse in executare 22 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, care urmeaza a fi aduse la sediul DIICOT Caras-Severin, in vederea audierii.

De asemenea, s-au efectuat 15 perchezitii domiciliare, 13 in Resita si 2 in Timisoara, fiind indisponibilizate peste 1 kilogram de droguri de mare risc, 500 grame de cannabis si peste 40 de ghivece cu plante de cannabis.

Din cercetari a reiesit ca gruparea ar fi actionat de la inceputul anului 2018, in special pe raza municipiului Resita, ar fi constituita initial din patru membri, dezvoltandu-se in timp, pana in prezent fiind identificati 10 membri.

Activitatea gruparii infractionale ar fi constat in aprovizionarea cu droguri de mare risc si de risc, din Timisoara, din strainatate si de pe internet si distribuirea acestora. O parte dintre membrii gruparii s-ar fi ocupat cu cultivarea de droguri de risc.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si de mare risc, detinere de droguri de mare risc si de risc in vederea consumului propriu si efectuarea de operatiuni ilicite cu substante susceptibile a avea efect psihoactiv.

Actiunea a fost realizata cu sprijinul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, al Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin, Gruparii Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timisoara si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Caras-Severin.

Activitatile au beneficiat de suportul Directiei Operatiuni Speciale si al Unitatii Centrale de Analiza a Informatiilor. (V.E.)

Leave a Reply