BREAKING NEWS! Guvernul de la Chisinau condus de premierul Maia Sandu a fost demis, in urma unei motiuni de cenzura initiata de Partidul Socialist (PSRM)     Un fost ofiter din IPJ Timis face acuzatii grave la adresa conducerii inspectoratului, reclamand regimul preferential de care ar beneficia interlopul Lucian Boncu in arest     Primarul Nicolae Robu a anuntat ca va angaja o firma de securitate specializata pentru pazei scolilor si a altor obiective de interes public din Timisoara     Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, pentru salvarea din apele canalului Bega a unei persoane de sex feminin, in varsta de 82 de ani    Politia Locala Timisoara atrage atentia ca au crescut amenzile pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap: intre 1.000 si 2.000 de lei si ridicarea autovehiculului    Pretul apartamentelor din Timisoara a crescut, in luna octombrie, cu aproape 1 la suta, de la 1.250 euro la 1.260 de euro pe metru patrat util

Tragedie pe Dunare! O nava de agrement in care se aflau 30 de turisti sud-coreeni s-a scufundat la Budapesta. 7 morti si 21 de disparuti

O nava de agrement cu turisti sud-coreeni s-a scufundat in Dunare, miercuri noapte, dupa ce a intrat in coliziune cu nava de croaziera Viking Sigyn, de mari dimensiuni, apartinand unei companii elvetiene.

La bordul navei care s-a scufundat, botezata “Sirena”, se aflau 30 de turisti sud-coreeni, inclusiv copii, trei ghizi si doi membri ai echipajului unguri.

In momentul impactului, nava era ancorata in apropierea cladirii Parlamentului si s-a scufundat rapid din cauza curentilor puternici puternici provocati de  furtuna care cuprinsese Budapesta.

Colonelul Adrian Pal, purtator de cuvant al Politiei Budapesta, a explicat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca nava cu sud-coreeni s-a scufundat aproape imediat dupa ce a intrat in coliziune cu o nava de croaziera de mari dimensiuni, langa unul din podurile de pe Dunare.

Acesta a precizat ca accidentul a survenit in jurul orei 09,05 seara, cand nava Hableany (Sirena) cu turisti sud-coreeni a intrat in coliziune cu nava de croaziera Viking Sigyn, de mari dimensiuni, apartinand unei companii elvetiene. Au fost recuperate cadavrele a sapte sud-coreeni si alte 21 de persoane sunt in continuare cautate, a mai spus el.

Capitanul ucrainean al navei de croaziera a fost interogat, iar Politia Budapesta a facut apel la martori sa contacteze politia, a adaugat Pal.

Recuperarea epavei de pe fundul Dunarii ar putea dura cateva zile, iar politia nu a putut confirma sau infirma daca ar mai putea fi cadavre in interior.

Serviciul de ambulanta din Ungaria a precizat, astazi, la ora 10, ca sunt slabe sanse sa mai fie gasiti supravietuitori. (Mara Ion)

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.