FLAGRANT! Un dealer de cocaina din Germania, prins la Timisoara in momentul in care livra cantitatea de 1 kg de amfetamina

Flagrant ca la carte organizat de procurorii DIICOT Timisoara si pus in aplicare de politistii de la Combaterea Crimei Organizate, intr-un dosar de trafic international de droguri de mare risc.


Un cetatean german in varsta de 25 de ani a fost prins la Timisoara, in urma filajului realizat inca de la intrarea in Romania, in momentul in care intentiona sa livreze un kilogram de amfetamina, contra sumei de 4.750 de euro.

Politistii au navalit si l-au retinut atat pe german, cat si pe partenerul sau de afaceri penale din Timisoara, exact in momentul realizarii tranzactiei.

De retinut ca drogurile au fost introduse in Romania, in data de 30 mai, prin Vama Cenad, disimulate in autoturismul cetateanului german. Facem aceasta precizare pentru a scoate in evidenta modul lejer in care se penetreaza frontiera romano-maghiara sau, in cel mai bun caz, pentru a contura faptul ca a fost vorba despre o operatiune internationala complexa la care au fost cooptati si lucratorii de la Vama Cenad.

“In perioada 2017-2019, inculpatul, cetatean german, a dezvoltat o relatie de tip furnizor – cumparator cu un cetatean roman din municipiul Timisoara, in baza careia i-a livrat acestuia din urma, in mod regulat, diferite cantitati de droguri de mare risc (amfetamina, cocaina). Sumele de bani aferente cantitatilor de droguri astfel livrate erau platite inculpatului prin viramente bancare, intr-un cont deschis in Germania”, au transmis procurorii DIICOT.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, iar astazi va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru trafic international si intern de droguri de mare risc. (V.E.)

Leave a Reply