BREAKING NEWS! Papa Francisc si-a inceput vizita istorica in Romania. “Voi calatori ca pelerin, pentru a merge alaturi de fratii din Biserica Ortodoxa Romana si de credinciosii Catolici”, a scris Suveranul Pontif pe Twitter

Papa Francisc si-a inceput, astazi, vizita istorica in tara noastra. Momentul este unul cu totul special, marcat de o serie de premiere care pareau sa ramana doar la nivelul de dorinte pentru credinciosii ortodocsi si cei catolici…


Este prima vizita a unui Papa care imbratiseaza atat Capitala, cat si fostele principate istorice ale Romaniei – cu etape la Bucuresti, Iasi, Sumuleu Ciuc si Blaj. 

De asemenea este prima intalnire a unui Papa cu reprezentantii comunitatii rome, precum si prima prezenta a unui Papa, chiar si numai pentru o escala, in Bacau si in Sibiu.

Vizita sta sub motto-ul „Sa mergem impreuna!” si este cea mai lunga pe care o face Suveranul Pontif intr-o tara din Europa.

In Romania, Papa Francisc va tine 3 Sfinte Liturghii, 8 discursuri in fata autoritatilor politice si religioase si va beatifica 7 episcopi greco-catolici martiri.

Cu doar cateva ore inainte de vizita in Romania, Suveranul Pontif a transmis un nou mesaj. Sfantul Parinte a scris pe Twitter ca va calatori in tara noastra ca pelerin, pentru a merge alaturi de fratii din Biserica Ortodoxa Romana si de credinciosii Catolici. Va rog, rugati-va pentru mine, a scris Papa. 

Cea de-a doua calatorie apostolica a unui papa in Romania vine la douazeci de ani dupa vizita Sfantului Ioan Paul al II-lea. (I.P.)

Leave a Reply