TRAC! Juniorul timisorean Nini Dica, eliminat prematur de la Roland Garros, desi i-au urat succes atat Rafael Nadal, cat si Novak Djokovici

Juniorul timisorean Nini Dica nu a reusit sa depaseasca emotiile participarii, direct, pe tabloul principal, la French Open, cel mai important turneu de tenis pe zgura din lume, si a fost eliminat prematur din competitie.


Duminica, in primul meci al turneului de simplu, a fost invins fara drept de apel de japonezul  Keisuke Saitoh, scor 6-2, 6-0, dupa un meci care a durat doar 46 de minute. S-a respectat calculul hartiei, in conditiile in care japonezul este pe locul 17 in Top 50 juniori, iar Nini Dica, abia intrat in primii 50 de juniori ai lumii.

“Nu l-am mai vazut asa. Blocat total. Nu a dat trei mingi in teren… Foarte incordat. Inca e prea cuminte, nu “musca” din adversar. Sper sa invete ceva din aceasta experienta. Chiar am crezut ca poate, dupa ultimele meciuri foarte bune facute la ultimele turnee. Acum o saptamana, Nini il batuse pe cel de pe locul 9, nu credeam sa aiba probleme cu numarul 17. Cu siguranta a avut trac, din cauza emotiilor, si nu a reusit sa se mai concentreze la joc”, a comentat Nini Dica senior.

Intrebat daca fiul sau a incasat vreun bonus financiar pentru prezenta sa pe tabloul principal, macar 23.000 de euro, jumatate din cat primesc seniorii pentru aparitia in primul tur de la Roland Garros, Nini Dica senior a ras ironic.

“Deocamdata, noi finantam prezenta juniorilor la aceste turnee de grand slam. Iar preturile nu sunt deloc mici la aceste competitii sportive ale celor mai buni tenismeni din lume. Cazarea pe o noapte la Roland Garros – 124 de euro, de mancare sa nu mai vorbesc. Spre exemplu, doar o portie de paste – 17 euro. La urmatorul turneu de grand slam, la Wimbledon, pe iarba, speram sa fie mai bine”, si-a incurajat “elevul” Nini Dica senior.

De remarcat ca juniorul timisorean a fost prezent si la Melbourne, la primul turneu de grand slam al anului, unde a fost eliminat in turul III preliminar, la un pas de tabloul principal.

Luni, in meciul de dublu, cuplul Nini Dica (Romania) – Peter Makk (Ungaria) a fost invins in doua seturi, 6-2, 7-5, de perechea D. Blanch (USA) – C. Lerby (FRA).

In schimb, juniorul Filip Cristian Jianu s-a calificat in turul III, dupa ce in runda inaugurala a trecut de favoritul 15, italianul Francesco Passaro, scor 6-3, 6-1, iar in turul doi l-a batut in doar 63 de minute, (6-4, 6-4) pe brazilianul venit din calificari Mateus Alves, cel care in prima faza il eliminase pe Nicholas David Ionel. (Carla Radulescu)

Leave a Reply