CULISE. Un fost sef de la Combaterea Crimei Organizate Timis, contributie la prinderea criminalului Marcel Lepa. “Un sef de serviciu a avut excelenta idee de a activa un dinozaur”, spune politistul pensionar

Prinderea criminalului Marcel Ionel Lepa, barbatul cautat de forte de urmarire si interventie impresionante, cum nu s-a mai vazut niciodata in Timis, dupa ce a impuscat mortal un agent de politie, a salvat Politia Romana de la un iminent ridicol operational. Nu are rost sa mai explicam de ce…


La succesul celor peste 400 de politisti si jandarmi care au participat la aceasta misiune, care nu au parasit dispozitivul pana la prinderea criminalulu, adica aproape doua zile, si-a adus contributia, in plan teoretic, este adevarat, si un specialist in combaterea infractiunilor de mare violenta.

Este vorba despre fostul sef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Timis, colonelul in rezerva Costel Roman.

Acesta a dezvaluit pe Facebook un secret: luni dimineata, dupa ce seful Politiei Romane tocmai acuzase faptul ca actiunea de prindere a criminalului a fost organizata deficitar de catre conducerea IPJ Timis, a fost sunat de catre un sef de serviciu, care i-a solicitat cateva sfaturi.

“Fac precizarea expresa: nu am niciun merit la prinderea acestui criminal. Satisfactia mea este orientarea sefului de Serviciu, care a avut excelenta de a activa un dinozaur, de a nu ma face uitat si sper ca convorbirea noastra i-a folosit, dar mai ales ii va fi de folos in activitatea viitoare”, recunoaste Costel Roman, cu modestie.

Iata textul postat de fostul sef al BCCO Timis pe Facebook, in care reproduce si pachetul de secrete profesionale, sfaturi si indrumari pe care l-a pus la dispozitia fostilor sai camarazi din cadrul IPJ Timis, o institutie din care, in urma cu cativa ani, a fost fortat sa se pensioneze.

“Acum doresc sa multumesc, in mod special, unui sef de Serviciu din cadrul IPJ Timis, care, in cursul diminetii de luni, m-a sunat la telefon si, cu mult tact, a dorit un punct de vedere privind cazul crimei, ce s-a gresit si, din punctul meu de vedere, ce conduita as alege eu.

Acestuia i-am exemplificat particularitatea infractiunilor de mare violenta si, cu trimitere la cazul in speta, i-am sugerat sa-si imagineze ca “ne taiem la un deget si ne panicam”, prima masura fiind aceea de a opri sangerarea”.

Ori, in speta noastra, daca este impuscat criminalul, unu, va intra in panica, succedand un sir de viitoare decizii gresite generate de starea sa, doi, va pierde din forta si nu se va mai departa cu usurinta de locul unde s-au gasit urme de sange in casa din Remetea Mare, trei, restrangerea perimetrului de cautare cu punct de plecare casa in speta, patru, constrangerile criminalului sunt avantajul celor ce i-l urmaresc si, pe cale de consecinta, din acest moment oricand poate fi prins, momentul fiind foarte aproape.

Dragi prieteni, civili, militari, lucratori in rezerva: cine nu are trecut, nu va avea nici viitor.

Mie nu mi-a fost rusine niciodata sa intreb pe cei mai experimentati decat mine, recomandati de valoarea rezultatelor lor, in anii cand doream sa acumulez stiinta muncii de politie si le aduc un omagiu si multumiri unor profesionisti de talia col. Deheleanu Ioan, col. Popovici Gelu, col. Coporan Vasile, mr. Avram – Omoruri, Judet, dar si multora dintre care foarte multi subofiteri de la care eu am avut ce invata si le multumesc. Meseria aceasta este foarte grea, dar acum nu mai aveti de ales, bravi tineri. Mergeti in onoare pana la capat si veti nutri o satisfactie”. (G.I.)

5 thoughts on “CULISE. Un fost sef de la Combaterea Crimei Organizate Timis, contributie la prinderea criminalului Marcel Lepa. “Un sef de serviciu a avut excelenta idee de a activa un dinozaur”, spune politistul pensionar

  1. Ce frectie la piciorul de lemn:)) marele dinozaur a fost solicitat pfff!

  2. Tot respectul pentru dl Costel Roman! Un mare profesionist ,din pacate azi nu mai avem nume celebre! Multă sănătate dle Roman!

  3. Fii cuminte cu aburelile astea! Lasa-ne! Na, si pe mine m-au sunat. M-au sunat cei de la SIAS Bucuresti si le-am explicat cum sa il capturează. Noroc cu mine! Le multumesc ca au avut inspirația să ma sune. Vezi-ti de pensie ca nu s-a gândit absolut nimeni la tine in momentele alea. Lasă frustrările și repozitioneaza-ți viata in timp si spatiu!

Leave a Reply