Misiunea economica timiseana in Grecia! Presedintii camerelor de comert din Timis si Salonic au semnat un Acord de colaborare, o noua etapa in relatiile economice dintre Romania si Grecia (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Camera de Comert si Industrie Salonic au incheiat un Acord de Colaborare, document ce confera cadrul institutional pentru fructificarea oportunitatilor de afaceri si investitii bilaterale.


Documentul a fost semnat, ieri, 4 iunie 2019, de Florica Chirita, presedinte executiv al CCIAT, si de Emmanouel Vlachogiannis, prim vicepresedinte al CCI Salonic, in prezenta Consulului General al Romaniei la Salonic, Sabina Madalina Somacescu, si a Consilierului Economic si Comercial, Simona Dragomir, in cadrul Forumului de Afaceri gazduit de Camera de Comert si Industrie Salonic.

Evenimentul a avut loc in cadrul misiunii economice multisectoriale care se desfasoara in aceasta saptamana in Grecia, la Salonic, in organizarea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, cu sprijinul Consulatului General al Romaniei si al Camerei de Comert Italo-Elene.

Delegatia de afaceri timiseana este formata din reprezentanti ai zece companii membre. Alaturi de conducerea CCIAT este si Vincenzo Moderno, vicepresedintele CCI Italiene pentru Romania.

“In interventia sa, doamna Florica Chirita, Presedinte Executiv al CCIAT, a prezentat climatul economic local si cele 10 motive pentru afaceri de succes in judetul Timis. Totodata, a fost lansata invitatia catre companiile grecesti de participare la Forumul de Afaceri romano-grec, care va avea loc la Timisoara, in perioada 24-26 octombrie 2019”, ne-a comunicat Rodica Olinic, consilierul de relatii publice a CCIAT.

Imediat dupa intalnirile B2B, sase firme grecesti si-au anuntat intentia de a veni la Timisoara.

In zilele urmatoare, sunt programate vizite la firme din Salonic si din proximitate, interesate in a face afaceri cu parteneri din Romania.

De asemenea, la invitatia CCI Italo-Elene, presedintele executiv al CCIAT, vicepresedintele CCI Italiene pentru Romania si conducerea CCI Salonic vor participa la o manifestare economica care va avea loc in data de 7 iunie. (I.P.)

Leave a Reply