BREAKING NEWS! Klaus Iohannis si Viorica Dancila, in turul II al alegerilor prezidentiale din Romania    Incendiu intr-un bloc de nefamilisti de pe strada Babadag, din Timisoara, duminica seara, in urma caruia au fost evacuate 41 de persoane    Milionarul Ovidiu Tender a fost liberat conditionat din Penitenciarul Tg. Jiu, dupa ce a executat 4 ani si jumatate de inchisoare, dintr-un total de 12 ani si sapte luni     Rezultate oficiale finale in Timis, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale: Iohannis – 43,82 %, Barna – 20,96 %, Dancila – 13.94 %     Marius Vecerdea, finul sotilor Johannis, candidat la sefia Federatiei Romane de Tenis, il ataca pe Ion Tiriac si vorbeste despre "actiunile gen comunist totalitarist in forta ale mustaciosului octogenar miliardar"    Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Ministerul Mediului lucreaza la formula pentru noua taxa de poluare pentru romani, care se va percepe in functie de vechimea masinii

Experiment educativ la Curtea de Apel Timisoara! Detinuti minori de la Centrul Educativ Buzias au fost pusi in locul judecatorilor pentru a-si cantari faptele penale care au dus la condamnarea lor

Experiment educativ inedit organizat, in premiera nationala, de Curtea de Apel Timisoara, in colaborare cu Centrul Educativ Buzias, dupa o idee a judecatorului Daniela Calai, magistrat care a si coordonat desfasurarea evenimentului.

Astfel, un numar de 11 detinuti minori aflati in custodia Centrului Educativ Buzias, avand de ispasit diverse condamnari la inchisoare, au fost adusi la Curtea de Apel Timisoara, unde, practic, au fost indemnati sa-si rejudece faptele pentru care au fost trimisi in spatele gratiilor.

“In concret, in sala 282 a Curtii de Apel Timisoara, 11 infractori juvenili au rejudecat un proces penal in urma caruia unii dintre colegii lor si-au aflat pedepsele care au condus la trimiterea lor in Centrul Educativ Buzias”, ne-a declarat judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

Experimentul a fost un succes total, atat “justitiarii” echipati in robe de judecatori, procurori si avocati, cat si publicul spectatori, intelegand, in mod practic, modul in care legea penala a sanctionat faptele lor antisociale.

“Nu ne-am asteptat ca tot procesul simulat sa decurga atat de bine. Detinutii minori de la Buzias au fost foarte bine pregatiti, semn ca munca de reeducare dusa de profesorii si psihologii de acolo chiar are efect”, a mai precizat Cristian Pup.

Aceasta noua premiera nationala consemnata la Curtea de Apel Timisoara este rodul colaborarii dintre Curte si Centrul Educativ Buzias, proiectul fiind propus si coordonat de doamna judecator Daniela  Calai, din partea Curtii de Apel Timisoara, respectiv de inspectorul principal Marioara Bilba si comisarul Marina Simonetti, din cadrul Centrului Educativ Buzias. (G.I.)

 

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.