BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

Experiment educativ la Curtea de Apel Timisoara! Detinuti minori de la Centrul Educativ Buzias au fost pusi in locul judecatorilor pentru a-si cantari faptele penale care au dus la condamnarea lor

Experiment educativ inedit organizat, in premiera nationala, de Curtea de Apel Timisoara, in colaborare cu Centrul Educativ Buzias, dupa o idee a judecatorului Daniela Calai, magistrat care a si coordonat desfasurarea evenimentului.

Astfel, un numar de 11 detinuti minori aflati in custodia Centrului Educativ Buzias, avand de ispasit diverse condamnari la inchisoare, au fost adusi la Curtea de Apel Timisoara, unde, practic, au fost indemnati sa-si rejudece faptele pentru care au fost trimisi in spatele gratiilor.

“In concret, in sala 282 a Curtii de Apel Timisoara, 11 infractori juvenili au rejudecat un proces penal in urma caruia unii dintre colegii lor si-au aflat pedepsele care au condus la trimiterea lor in Centrul Educativ Buzias”, ne-a declarat judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

Experimentul a fost un succes total, atat “justitiarii” echipati in robe de judecatori, procurori si avocati, cat si publicul spectatori, intelegand, in mod practic, modul in care legea penala a sanctionat faptele lor antisociale.

“Nu ne-am asteptat ca tot procesul simulat sa decurga atat de bine. Detinutii minori de la Buzias au fost foarte bine pregatiti, semn ca munca de reeducare dusa de profesorii si psihologii de acolo chiar are efect”, a mai precizat Cristian Pup.

Aceasta noua premiera nationala consemnata la Curtea de Apel Timisoara este rodul colaborarii dintre Curte si Centrul Educativ Buzias, proiectul fiind propus si coordonat de doamna judecator Daniela  Calai, din partea Curtii de Apel Timisoara, respectiv de inspectorul principal Marioara Bilba si comisarul Marina Simonetti, din cadrul Centrului Educativ Buzias. (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: