BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Tribunalul Timis a decis sa respinga propunerea DIICOT de arestare preventiva a contrabandistilor sarbi, care au fost prinsi transportand tigari cu cisterna    In ciuda saraciei bugetare invocate de primarul Nicolae Robu, care a dus la taierea unor finantari, printre care si catre rugile din cartiere, Timisoara va vira in contul fantomaticei Aliante a Vestului suma de 150.000 de euro/anual    Ilie Nastase a anuntat ca, dupa rezultatul rusinos obtinut de ”partidul generalilor” la europarlamentare, se retrage definitiv din politica    Seful Sectiei pentru anchetarea magistratilor, Gheorghe Stan, a fost eliberat din functie si isi preia mandatul de judecator al CCR, propus de PSD    Meteorologii avertizeaza ca, pana duminica seara, la ora 23, ca vremea va fi caniculara in regiunile vestice si sudice, indicele temperatura - umezeala urmand sa depaseasca pragul critic

Experiment educativ la Curtea de Apel Timisoara! Detinuti minori de la Centrul Educativ Buzias au fost pusi in locul judecatorilor pentru a-si cantari faptele penale care au dus la condamnarea lor

Experiment educativ inedit organizat, in premiera nationala, de Curtea de Apel Timisoara, in colaborare cu Centrul Educativ Buzias, dupa o idee a judecatorului Daniela Calai, magistrat care a si coordonat desfasurarea evenimentului.

Astfel, un numar de 11 detinuti minori aflati in custodia Centrului Educativ Buzias, avand de ispasit diverse condamnari la inchisoare, au fost adusi la Curtea de Apel Timisoara, unde, practic, au fost indemnati sa-si rejudece faptele pentru care au fost trimisi in spatele gratiilor.

“In concret, in sala 282 a Curtii de Apel Timisoara, 11 infractori juvenili au rejudecat un proces penal in urma caruia unii dintre colegii lor si-au aflat pedepsele care au condus la trimiterea lor in Centrul Educativ Buzias”, ne-a declarat judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

Experimentul a fost un succes total, atat “justitiarii” echipati in robe de judecatori, procurori si avocati, cat si publicul spectatori, intelegand, in mod practic, modul in care legea penala a sanctionat faptele lor antisociale.

“Nu ne-am asteptat ca tot procesul simulat sa decurga atat de bine. Detinutii minori de la Buzias au fost foarte bine pregatiti, semn ca munca de reeducare dusa de profesorii si psihologii de acolo chiar are efect”, a mai precizat Cristian Pup.

Aceasta noua premiera nationala consemnata la Curtea de Apel Timisoara este rodul colaborarii dintre Curte si Centrul Educativ Buzias, proiectul fiind propus si coordonat de doamna judecator Daniela  Calai, din partea Curtii de Apel Timisoara, respectiv de inspectorul principal Marioara Bilba si comisarul Marina Simonetti, din cadrul Centrului Educativ Buzias. (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: