BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Primaria Timisoara a inceput demolarea unei vile construite ilegal in curtea cladirii de patrimoniu Palatul cu Ancora, din cartierul Iosefin     In ciuda saraciei bugetare invocate de primarul Nicolae Robu, care a dus la taierea unor finantari, printre care si catre rugile din cartiere, Timisoara va vira in contul fantomaticei Aliante a Vestului suma de 150.000 de euro/anual    Ilie Nastase a anuntat ca, dupa rezultatul rusinos obtinut de ”partidul generalilor” la europarlamentare, se retrage definitiv din politica    Seful Sectiei pentru anchetarea magistratilor, Gheorghe Stan, a fost eliberat din functie si isi preia mandatul de judecator al CCR, propus de PSD    Meteorologii avertizeaza ca, pana duminica seara, la ora 23, ca vremea va fi caniculara in regiunile vestice si sudice, indicele temperatura - umezeala urmand sa depaseasca pragul critic

Cod rosu de inundatii in Timis! Pompierii de la ISU au intervenit pentru a salva persoane aflate in primejdie in zona de nord-est a judetului

Ploile si vijeliile din ultimile zile au provocat pagube insemnate in zona de nord-est a judetului Timis, unde pompierii de la ISU Banat au intervenit cu barci de salvare pentru a evacua oameni si animale surprinsi de apele involburate.

Hidrologii au emis o avertizare Cod rosu de inundatii pentru Timis, valabil, joi, pana la ora 18, dupa ce s-au constatat cresteri importante de debite si niveluri de ape, cu posibile depasiri ale cotelor de pericol, pe raul Bega – sector S.H. Balint – amonte S.H. Chizatau (sector indiguit), judetul Timis.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior in amonte, se vor produce in continuare cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de pericol pe raul Bega – sector S.H. Balint – amonte S.H. Chizatau (sector indiguit), judetul Timis.

“In contextul precipitatiilor abundente cazute in ultima perioada si ca urmare a cresterilor de debite si niveluri de pe raul Bega, la nivelul judetului Timis se inregistreaza urmatoarele efecte: localitatea Lapusnic: DC 93 a fost blocat din cauza apei de pe carosabil, iar 1 persoana salvata din 1 autoturism; localitatea Ohaba Lunga: sunt afectate de viitura 17 case, 30 curti si 1 strada. Au fost salvate 4 persoane din gospodarii, fiind evacuate la dispensarul din localitate; localitatea Remetea-Lunca: s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 case; localitatea Babsa: s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 gospodarie, iar autoritatile locale actioneaza preventiv pentru suprainaltarea digului de protectie cu saci de nisip ca urmare a cresterii cotelor paraului Minis si a raului Bega; localitatea Iersnic: 1 persoana a fost salvata dintr-o gospodarie inundata, fiind evacuata la rude”, ne-a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Banat.

De asemenea ABA Banat intervine pe raul Bega si afluenti cu angajatii si 2 IVECO, 2 buldoexcavatoare, 1 bascula, 1 tractor si 4 auto de teren. Se deplaseaza catre zona afectata 4 autocamioane cu nisip, o masina de umplut saci precum si 4.000 saci.

In contextul Codului rosu de inundatii, cetatenii de pe raza localitatii Ohaba Lunga au primit avertizari prin mesaj telefonic expediat prin Ro Alert.

Administratiei Nationale de Meteorologie a emis o noua atentionare cod galben pentru judetele Timis, Arad si Bihor, unde, perioada 6-10 iunie, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor mai depasi local 20-25 l/mp si izolat 40 l/mp. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: