BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

Cod rosu de inundatii in Timis! Pompierii de la ISU au intervenit pentru a salva persoane aflate in primejdie in zona de nord-est a judetului

Ploile si vijeliile din ultimile zile au provocat pagube insemnate in zona de nord-est a judetului Timis, unde pompierii de la ISU Banat au intervenit cu barci de salvare pentru a evacua oameni si animale surprinsi de apele involburate.

Hidrologii au emis o avertizare Cod rosu de inundatii pentru Timis, valabil, joi, pana la ora 18, dupa ce s-au constatat cresteri importante de debite si niveluri de ape, cu posibile depasiri ale cotelor de pericol, pe raul Bega – sector S.H. Balint – amonte S.H. Chizatau (sector indiguit), judetul Timis.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior in amonte, se vor produce in continuare cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de pericol pe raul Bega – sector S.H. Balint – amonte S.H. Chizatau (sector indiguit), judetul Timis.

“In contextul precipitatiilor abundente cazute in ultima perioada si ca urmare a cresterilor de debite si niveluri de pe raul Bega, la nivelul judetului Timis se inregistreaza urmatoarele efecte: localitatea Lapusnic: DC 93 a fost blocat din cauza apei de pe carosabil, iar 1 persoana salvata din 1 autoturism; localitatea Ohaba Lunga: sunt afectate de viitura 17 case, 30 curti si 1 strada. Au fost salvate 4 persoane din gospodarii, fiind evacuate la dispensarul din localitate; localitatea Remetea-Lunca: s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 case; localitatea Babsa: s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 gospodarie, iar autoritatile locale actioneaza preventiv pentru suprainaltarea digului de protectie cu saci de nisip ca urmare a cresterii cotelor paraului Minis si a raului Bega; localitatea Iersnic: 1 persoana a fost salvata dintr-o gospodarie inundata, fiind evacuata la rude”, ne-a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Banat.

De asemenea ABA Banat intervine pe raul Bega si afluenti cu angajatii si 2 IVECO, 2 buldoexcavatoare, 1 bascula, 1 tractor si 4 auto de teren. Se deplaseaza catre zona afectata 4 autocamioane cu nisip, o masina de umplut saci precum si 4.000 saci.

In contextul Codului rosu de inundatii, cetatenii de pe raza localitatii Ohaba Lunga au primit avertizari prin mesaj telefonic expediat prin Ro Alert.

Administratiei Nationale de Meteorologie a emis o noua atentionare cod galben pentru judetele Timis, Arad si Bihor, unde, perioada 6-10 iunie, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor mai depasi local 20-25 l/mp si izolat 40 l/mp. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: