BREAKING NEWS! Klaus Iohannis si Viorica Dancila, in turul II al alegerilor prezidentiale din Romania    Incendiu intr-un bloc de nefamilisti de pe strada Babadag, din Timisoara, duminica seara, in urma caruia au fost evacuate 41 de persoane    Milionarul Ovidiu Tender a fost liberat conditionat din Penitenciarul Tg. Jiu, dupa ce a executat 4 ani si jumatate de inchisoare, dintr-un total de 12 ani si sapte luni     Rezultate oficiale finale in Timis, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale: Iohannis – 43,82 %, Barna – 20,96 %, Dancila – 13.94 %     Marius Vecerdea, finul sotilor Johannis, candidat la sefia Federatiei Romane de Tenis, il ataca pe Ion Tiriac si vorbeste despre "actiunile gen comunist totalitarist in forta ale mustaciosului octogenar miliardar"    Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Ministerul Mediului lucreaza la formula pentru noua taxa de poluare pentru romani, care se va percepe in functie de vechimea masinii

Familia politistului din Timis impuscat in timpul unei misiuni, despagubita de MAI cu 20.000 de euro. “Viata unui politist valoreaza mai putin decat viata unui urs brun braconat”, acuza sindicalistii

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat ca familia politistului din cadrul IPJ Timis impuscat in timpul unei misiuni de prindere a unui interlop va primi o despagubire in valoare de 20.000 de euro.

De asemenea, copiii politistului vor  fi admisi in scolile militare fara examen, in cazul in care doresc sa urmeze cariere in acest domeniu, iar sotia acestuia va putea fi incadrata in structurile MAI.

Liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, atrage atentia ca suma este prea mica in raport cu prejudiciul produs si ca rudele politistilor cazuti la datorie ar trebui sa primeasca mai multi bani.

„MAI se va deconta fata de familie si a achitat o despagubire de doar 20.000 de euro pentru viata politistului, asta in timp ce viata unui urs brun braconat costa 40.000 de euro. Cam asta este valoarea politistului roman in Romania.

Valoarea despagubirii pentru politistii cazuti la datorie in misiuni se acorda in baza unei Hotarari de Guvern emise in urma cu 10 ani. De atunci, nimic nu s-a schimbat. Trebuie ca in momentul in care politistul isi risca viata, sa stie ca in spatele lui sta un minister care il apara si o legislatie de care va putea beneficia in situatia unei astfel de tragedii.

Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio forma o suma mai mare din partea MAI, nici in instanta, nici pe baza actelor normative in vigoare”, a transmis liderul sindicatului Europol.

Cristian Amariei avea 43 de ani, era casatorit si avea 2 copii. El a fost victima unei misiuni prost organizate, dupa cum a recunoscut chiar seful Politiei Romane, chestorul Ioan Buda. (V.E.)

 

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.