BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Tribunalul Timis a decis sa respinga propunerea DIICOT de arestare preventiva a contrabandistilor sarbi, care au fost prinsi transportand tigari cu cisterna    Un agent de politie din Timis a fost lovit cu piciorul in cap de un tanar in varsta de 26 de ani, dupa ce a fost incatusat cu intentia de a fi condus la sediul politiei    Lucian Ursuletu, actualul purtator de cuvant al Pro Romania Timis, si-a celebrat casatoria cu Delia Pirsan, fiica fostului rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Paul Pirsan! Casa de Piatra!    Seful Sectiei pentru anchetarea magistratilor, Gheorghe Stan, a fost eliberat din functie si isi preia mandatul de judecator al CCR, propus de PSD    Meteorologii avertizeaza ca, pana duminica seara, la ora 23, ca vremea va fi caniculara in regiunile vestice si sudice, indicele temperatura - umezeala urmand sa depaseasca pragul critic

Familia politistului din Timis impuscat in timpul unei misiuni, despagubita de MAI cu 20.000 de euro. “Viata unui politist valoreaza mai putin decat viata unui urs brun braconat”, acuza sindicalistii

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat ca familia politistului din cadrul IPJ Timis impuscat in timpul unei misiuni de prindere a unui interlop va primi o despagubire in valoare de 20.000 de euro.

De asemenea, copiii politistului vor  fi admisi in scolile militare fara examen, in cazul in care doresc sa urmeze cariere in acest domeniu, iar sotia acestuia va putea fi incadrata in structurile MAI.

Liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, atrage atentia ca suma este prea mica in raport cu prejudiciul produs si ca rudele politistilor cazuti la datorie ar trebui sa primeasca mai multi bani.

„MAI se va deconta fata de familie si a achitat o despagubire de doar 20.000 de euro pentru viata politistului, asta in timp ce viata unui urs brun braconat costa 40.000 de euro. Cam asta este valoarea politistului roman in Romania.

Valoarea despagubirii pentru politistii cazuti la datorie in misiuni se acorda in baza unei Hotarari de Guvern emise in urma cu 10 ani. De atunci, nimic nu s-a schimbat. Trebuie ca in momentul in care politistul isi risca viata, sa stie ca in spatele lui sta un minister care il apara si o legislatie de care va putea beneficia in situatia unei astfel de tragedii.

Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio forma o suma mai mare din partea MAI, nici in instanta, nici pe baza actelor normative in vigoare”, a transmis liderul sindicatului Europol.

Cristian Amariei avea 43 de ani, era casatorit si avea 2 copii. El a fost victima unei misiuni prost organizate, dupa cum a recunoscut chiar seful Politiei Romane, chestorul Ioan Buda. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: