BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

Familia politistului din Timis impuscat in timpul unei misiuni, despagubita de MAI cu 20.000 de euro. “Viata unui politist valoreaza mai putin decat viata unui urs brun braconat”, acuza sindicalistii

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat ca familia politistului din cadrul IPJ Timis impuscat in timpul unei misiuni de prindere a unui interlop va primi o despagubire in valoare de 20.000 de euro.

De asemenea, copiii politistului vor  fi admisi in scolile militare fara examen, in cazul in care doresc sa urmeze cariere in acest domeniu, iar sotia acestuia va putea fi incadrata in structurile MAI.

Liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, atrage atentia ca suma este prea mica in raport cu prejudiciul produs si ca rudele politistilor cazuti la datorie ar trebui sa primeasca mai multi bani.

„MAI se va deconta fata de familie si a achitat o despagubire de doar 20.000 de euro pentru viata politistului, asta in timp ce viata unui urs brun braconat costa 40.000 de euro. Cam asta este valoarea politistului roman in Romania.

Valoarea despagubirii pentru politistii cazuti la datorie in misiuni se acorda in baza unei Hotarari de Guvern emise in urma cu 10 ani. De atunci, nimic nu s-a schimbat. Trebuie ca in momentul in care politistul isi risca viata, sa stie ca in spatele lui sta un minister care il apara si o legislatie de care va putea beneficia in situatia unei astfel de tragedii.

Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio forma o suma mai mare din partea MAI, nici in instanta, nici pe baza actelor normative in vigoare”, a transmis liderul sindicatului Europol.

Cristian Amariei avea 43 de ani, era casatorit si avea 2 copii. El a fost victima unei misiuni prost organizate, dupa cum a recunoscut chiar seful Politiei Romane, chestorul Ioan Buda. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: