BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Primaria Timisoara a inceput demolarea unei vile construite ilegal in curtea cladirii de patrimoniu Palatul cu Ancora, din cartierul Iosefin     In ciuda saraciei bugetare invocate de primarul Nicolae Robu, care a dus la taierea unor finantari, printre care si catre rugile din cartiere, Timisoara va vira in contul fantomaticei Aliante a Vestului suma de 150.000 de euro/anual    Ilie Nastase a anuntat ca, dupa rezultatul rusinos obtinut de ”partidul generalilor” la europarlamentare, se retrage definitiv din politica    Seful Sectiei pentru anchetarea magistratilor, Gheorghe Stan, a fost eliberat din functie si isi preia mandatul de judecator al CCR, propus de PSD    Meteorologii avertizeaza ca, pana duminica seara, la ora 23, ca vremea va fi caniculara in regiunile vestice si sudice, indicele temperatura - umezeala urmand sa depaseasca pragul critic

ARME CLANDESTINE! Jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara au depistat un batran in varsta de 70 de ani, care detinea ilegal un pistol si munitie

In timp ce politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis, in frunte cu comisarul sef Nicolae Boia, sunt preocupati, mai mult, de controlul detinatorilor legali de arme de vanatoare, care sunt verificati intempestiv daca au blocatoarele pe tragaci sau isi pastreaza arsenalul in conditii conforme, dulapuri de fier si altele, Timisul incepe sa devina, treptat, “raiul” armelor letale sau neletale detinute in mod clandestin.

Dupa ce, duminica trecuta, un agent de politie din cadrul IPJ Timis a fost executat cu un pistol clandestin de provenienta sarbeasca, in acest sfarsit de saptamana, jandarmii au mai depistat un pistolar neautorizat.

Astfel, un echipaj de jandarmi din cadrul Gruparea Mobila Timisoara, aflat in misiune pe o strada in apropierea Pietei Aurora, au depistat un batran in varsta de 70 de ani, care avea asupra sa un pistol si munitia aferenta. Pensionarul a atras atentia oamenilor legii, desi se afla intr-un autoturism, intrucat la vederea jandarmilor a devenit extrem de agitat.

“Jandarmii au procedat la identificarea acestuia, iar la perchezitie au gasit, in autovehicul, un pistol cu gaze si noua cartuse. Barbatul in varsta de 70 de ani, nascut in municipiul Timisoara, le-a precizat jandarmilor ca detine arma pentru a se apara, insa nu a putut prezenta, pentru aceasta, documente legale”, ne-a transmis lt. col. Emilia Finata, purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara.

Jandarmii au luat masura ridicarii armei si munitiei gasite si le-au predat politistilor de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase, impreuna cu actele de sesizare, pentru continuarea cercetarilor si luarea masurilor ce se impun. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: