BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

DESCINDERE! Procurorii DNA au ridicat de la Primaria Timisoara documentele prin care s-a autorizat construirea unor imobile care depasesc regimul de inaltime al zonelor

Cercetarile DNA Timisoara intr-un dosar privind modul haotic in care se construieste in orasul de pe Bega, in contextul in care ridicarea de blocuri a ajuns ultima afacere la moda, au cuprins si Primaria Timisoara.

Astfel, in cursul diminetii de azi, doi politisti judiciaristi de la DNA au descins in palatul administratiei locale, de unde au ridicat copii dupa o serie de documente de la Directia de Urbanism.

Mai exact, dupa cum se mentioneaza intr-o publicatia locala, este vorba despre actele care au stat la baza emiterii unor certificate de urbanism si autorizatii de construire, deoarece exista diferente flagrante intre regimul de inaltime al zonelor in care s-a construit, impus de normele planurilor de urbanism (PUZ si PUD) si documentele prin care responsabilii din Primaria Timisoara, sub semnatura primarului Nicolae Robu, au dat liber la construit.

De altfel, edilul orasului a dispus printr-o nota interna sa se urgenteze eliberarea actelor necesare inceperii construirii unor imobile din oras, gest care a starnit atentia DNA.

Reamintim ca, in 2018, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Nicolae Robu in dosarul anveloparii unor blocuri din Timisoara, in cadrul unui proiect finantat din bani europeni. Tot in 2018, in noiembrie, a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu in dosarul celor 1000 de imobile din capitala Banatului retrocedate ilegal, desi edilul a dat asigurari ca in mandatul sau au fost vandute doar doua “maghernite”…

Sunt uluit, eu am iesit in strada si mai ies pentru o justitie independenta, dar nu independenta de persoane si de grupuri de interese. Eu sunt un om ultra cinstit. Singura mea avutie pana la varsta asta este onoarea si nu pot sa nu fiu revoltat cand cineva atenteaza la aceasta avutie”, a declarat Nicolae Robu la vremea respectiva.

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: