BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

TIC-TAC… O singura zi ne mai desparte de primul spectacol din FEST Outodoor al FEST-FDR2019! Un show iesit din comun cu trupa de balet aerian Voala, care va face cinste cu… adrenalina

Festivalul organizat de Teatrul National Timisoara, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local, care promite seri pline de adrenalina si culoare, va debuta joi, 13 iunie, la ora 22, in Piata Victoriei, pe platoul din fata Teatrului National, cu Station, un spectacol al companiei de balet aerian Voalá (Spania), trupa cunoscuta pe toate continentele pentru show-urile sale absolut iesite din comun.

Povestea e simpla: patru oameni de afaceri, seriosi, scortosi si foarte suparati, au pierdut trenul. Dar noaptea le transforma rutina intr-un basm plin de magie, putina confuzie si multa, infinit de multa poezie. Jocul cu gravitatia, muzica live, betia inaltimilor fac din aceasta comedie muzicala plina de sensibilitate si inedit un moment de rara frumusete, cu coregrafii uluitoare si imagini de neuitat. Superba reprezentatie va fi repetata si vineri seara, de la aceeasi ora.

Urmatoarele doua seri ale FEST Outodoor al FEST-FDR2019 sunt dedicate unei alte povesti, spuse tot in aer, de artistii de la eVenti Verticali. Astfel, compania italiana revine la Timisoara sambata, 15 iunie si duminica, 16 iunie, tot de la ora 22, in fata Teatrului National, cu un spectacol nou. Quadro e un vis implinit. Visul de a dansa pe un zid aflat in plin zbor.

Ca un creion ce danseaza pe foaia alba de hartie, dansul la verticala va umple acest spatiu de viata, de culoare si de maiestrie. O scena dispusa vertical, suspendata la peste 25 de metri inaltime, Quadro reprezinta spatiul ireal in care evolueaza patru dansatori cel putin la fel de ireali.

In sfarsit, ultimele doua reprezentatii ale FEST Outdoor al FEST-FDR2019 aduc luni, 17 iunie si marti 18 iunie de la ora 22, in Piata Victoriei o companie poloneza de mare traditie: Kto Theatre, cu unul dintre cele mai celebre titluri din repertoriul lor: The Fragrance of Time (Parfumul timpului), un spectacol care a calatorit in intreaga lume, cucerind inimile spectatorilor din Brazilia pana in Tunisia, din Mexic pana in Coreea de Sud cu povestile sale, apropiate oricarei inimi, indiferent de tara, de varsta sau de statut social.

The Fragrance of Time este o recreare teatrala a universului copilariei. Personaje pline de culoare si situatii, uneori amuzante, alteori terifiante, recompun universul acestui spectacol unic despre copiii si adolescentii dintotdeauna si despre adevaruri eterne ca frica, umilinta, si, mai cu seama, iubirea. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: