BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Concurs pentru sefia Sectiei Speciale! Procurorul militar Bogdan Pirlog, care vrea sa ajunga sef la SIIJ pentru a o desfiinta, a recuzat o parte dintre membrii CSM care fac parte din comisia de examinare

Candidatii pentru functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie sustin marti, de la ora 10, interviurile la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Cei trei candidati sunt Adina Florea, Sorin Eugen Iasinovschi si Bogdan Ciprian Pirlog, care au indeplinit conditiile pentru participare la concurs si au fost validati.

Initial, candidatura lui Bogdan Ciprian Pirlog a fost respinsa, motivul fiind „lipsa de vechime efectiva de 18 ani in functia de procuror”, ca, ulterior, pe 4 iunie, plenul CSM sa admita contestatia formulata de acesta si sa permita sustinerea interviului pentru conducerea SIIJ, transmite Agerpres.

Astazu, insa, Pirlog este plecat insa din tara si spune ca nu a primit niciun raspuns la cererea sa de reprogramare a interviului.

“Am fost discriminat si cu rea-credinta mi s-a incalcat dreptul de a participa la acest concurs, astfel ca voi merge sa contest inclusiv in instanta”, a declarat procurorul. De altfel, marti, acesta a decis recuzarea unor membri ai CSM care fac parte din comisia de examinare, printre care si pe sefa CSM, Lia Savonea.

Bogdan Ciprian Pirlog, procurorul care a deschis dosarul violentelor comise de jandarmi la mitingul diasporei din 10 august, si-a trecut ca obiectiv principal in proiectul sau de management – desfiintarea sectiei.

La polul opus, ca si perceptie asupra SIIJ, Sorin Eugen Iasinovschi spus ca Sectia este vitala pentru sistemul judiciar, iar magistratii care au contestat-o nu sunt informati.

Postul de sef al sectiei s-a vacantat dupa ce Gheorghe Stan a fost numit judecator la Curtea Constitutionala din partea Camerei Deputatilor, dupa ce a fost propus de PSD. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: