BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

EXCLUSIV! Sefa Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a decis sa renunte la cariera de procuror! VEZI cum a solutionat CSM cererea Mihaelei Pop

Sectia pentru Judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a solutionat, in sedinta din 25 iunie, cererile a 37 de procurori, printre care si procurori de la DNA sau DIICOT, de numire in functii de judecatori la judecatoriile de pe raza curtilor de apel in care au activat sau la alte instante locale din tara.

Printre petentii care au asteptat cu sufletul la gura terminarea sedintei de ieri s-a numarat si Mihaela-Camelia Pop, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, care a solicitat numirea intr-o functie de judecator la Judecatoria Timisoara sau la Judecatoria Sannicolau Mare.

Dupa indelungi dezbateri, mambrii Sectiei pentru Judecatori din CSM au acceptat intrarea in breasla judecatorilor a doar 24 de procurori, printre care si a Mihaelei Pop.

“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a doamnei Pop Mihaela-Camelia si numirea in functia de judecator la Judecatoria Sannicolau Mare, cu pastrarea gradului profesional de tribunal”, se mentioneaza pe pagina CSM.

Situatia voturilor in cazul prim-procurorului de la Timis, viitor judecator, 7 voturi – Da, 2 voturi – Nu.

Alte cereri ale procurorilor de la unitati de perchet de pe raza Curtii de Apel Timisoara au fost solutionate negativ (Popescu Emanuel Sergiu Codrut, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Resita, la una dintre judecatoriile din Horezu, Brezor sau Costesti, 7 voturi impotriva), in timp ce cererile procurorilor Brigitte Sighete, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Chisineu Cris, care a cerut mutarea la Judecatoria Chisineu Cris, si Simona Ciobanu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lipova, care a cerut trecerea in corpul judecatorilor si mutarea la Judecatoria Hunedoara, au fost avizate pozitiv.

De remarcat ca Sectia pentru Judecatori din CSM nu a fost de acord cu accesul in breasla lor a procurorului Angelica Paraschivescude la DNA Pitesti, in schimb au primit-o, cu un vot la limita, scor 5-4, pe Rodica Greta Ghiurtu, procuror la DIICOT Craiova. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: