RAZIE! Politistii ies in strada cu radare si etiloteste. Timp de trei zile, soselele vor fi intesate cu echipaje de politie, care vor “vana” vitezomani si betivi

Toate radarele aflate in dotarea inspectoratelor de politie din tara vor fi scoase pe sosele, timp de trei zile, incepand de astazi, in cadrul unei vaste actiuni a Politiei Romane care vizeaza prevenirea accidentelor rutiere.


Aceasta operatiune a fost initiata de sefii IGPR, dupa ce s-a constatat ca, in primele cinci luni ale acestui an, viteza a fost principala cauza a 17% dintre accidentele rutiere grave, care s-au soldat cu decesul a 118 oameni si ranirea grava a altor aproape 500.

In acest context, Politia Romana a anuntat ca, timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe sosele, pentru depistarea celor care depasesc viteza legala.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale si cinemometrele portabile model TruCAM, precizeaza Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Conform sursei citate, vor fi utilizate si aparatele etilotest, etilometru si drugtest, pentru depistarea soferilor bauti sau aflati sub influenta drogurilor.

In primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave, ocupand locul al treilea in ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai putine decat in perioada similara a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai putine decat in perioada similara a anului trecut) si ranirea grava a altor 499 (cu 119 mai putine decat in perioada similara a anului trecut). (V.E.)

One thought on “RAZIE! Politistii ies in strada cu radare si etiloteste. Timp de trei zile, soselele vor fi intesate cu echipaje de politie, care vor “vana” vitezomani si betivi

  1. Politia Romana a ajuns sa fie un SRL doar pentru manifestari politice , rugi si cumetrii..unde
    se mai afla autoritatea, prestanta si preventia cetateanului..rutieristii stau in anul 2019 in boscheti la panda si in orasele mari nu i vede nimeni ziua! Cat timp la comanda acestora sunt neprofesionisti in societate se reflecta incompetenta autoritatii! Mare pacat pentru scoala veche de Politie cand elevul Academiei era invatat ca apartine societății civile ..azi se cauta functii si interese! Cat despre scoala subofiterilor nu mai povestim cata importanta avea pentru ultumul om de la tara! Politia Romana a ajuns o mireasa ..furata!

Leave a Reply