Aservirea baronilor locali! Liderul PMP Timis acuza adoptarea Codului Administrativ prin ordonanta de urgenta

Adoptarea prin ordonanta de urgenta a Codului Administrativ inseamna, de fapt, aservirea baronilor locali intereselor PSD, considera presedintele PMP Timis, deputatul Cornel Samartinean, intr-un comunicat de presa.


“Adoptarea in data de 25 iunie 2019 prin OUG a Codului Administrativ reprezinta o bataie de joc la adresa votului exprimat de romani la referendumul din 26 mai 2019, referendumum in urma caruia o majoritate covarsitoare din populatiea Romaniei s-a pronuntat pentru limitarea promulgarii OUG-urilor de catre Guvernul Romaniei.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, in sedinta din de 6 noiembrie 2018, ca pensiile speciale ale inaltilor functionari din domeniul administrativ sunt neconstitutionale.

Opozitia parlamentara s-a mobilizat si, astfel, 44 de deputati din PMP, PNL si  USR au depus, in prealabil, obiectii privind prevederile Legii Codului Administrativ.

Reamintesc opiniei publice faptul ca PMP s-a pronuntat de mai multe ori impotriva tuturor pensiilor speciale, inclusiv pentru parlamentari, si, prin urmare, nu a votat, in iulie 2018, proiectul de aprobare a Codului Administrativ, care prevedea introducerea pensiilor speciale si pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene.

Concret, actul normativ prevedea ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene alesi dupa anul 1992 sa primeasca o pensie speciala in limita a trei mandate, precum si faptul ca pot avea calitatea de persoana fizica autorizata sau de persoana care exploateaza o intreprindere individuala sau o intreprindere familiala.

Prin adoparea acestei ordonante de urgenta, Guvernul Dancila incalca procedura legislativa si evita astfel o noua dezbatere in plenul Parlamentului, dezbatere necesara pentru a elimina elementele de neconstitutionalitate constatate de CCR.

Guvernul PSD-ALDE mareste pe zi ce trece contradictia dintre nevoile reale ale majoritatii populatiei si interesele personale ale baronilor locali si a clientelei fidele de partid.

La doi si jumatate de la preluarea guvernarii realitatea ne arata faptul ca pe zi ce trece populismul demagogic marca PSD-ALDE costa din ce in ce mai scump. Managementul “performant” al Guvernului Dancila se reflecta doar in masuri populiste si demagogice, masuri care vizeaza alocarea banilor publici cu dedicatie baronii locali si catre clientela fidela de partid”, se mentioneaza in comunicatul liderului PMP Timis. (Eva Theodorescu)

 

Leave a Reply