Peste 1000 de soferi au ramas fara permise de conducere, in doar 3 zile in care politistii au scos toate radarele pe soselele din tara

Politia Romana a derulat, timp de 3 zile, pe toate soselele din tara, o actiune rutiera care a avut ca obiectiv depistarea participantilor la trafic care incalca normele de circulatie.


Incepand de vineri, toate radarele au fost scoase pe sosele, pentru depistarea soferilor care depasesc viteza legala.

Pe toata durata activitatilor (in intervalul 28 – 30 iunie a.c.), politistii au aplicat aproape 11.000 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteza.

In trafic, in cele 3 zile, au fost retinute permisele de conducere a 1.027 de conducatori auto, care au calcat pedala de acceleratie peste limita legala.

In ceea ce priveste numarul de infractiuni rutiere, politistii au constat 135 de astfel de fapte.

Politistii au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale si cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe langa acestea, au utilizat si aparatele etilotest, etilometru si drugtest, pentru depistarea si sanctionarea celor aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

In primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave inregistrate in tara noastra, ocupand locul trei in ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai putine decat in perioada similara a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai putine decat in perioada similara a anului trecut) si ranirea grava a altor 499, cu 119 mai putine decat in perioada similara a anului trecut. (V.E.)

Leave a Reply