BREAKING NEWS! Sorin Avram, vames la PTF Stamora-Moravita, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata    Deputatul Marian Cucsa a anuntat ca, impreuna cu alti patru colegi, si-au depus demisiile din grupul ALDE, astfel ca partidul lui Tariceanu ramana fara grup parlamentar in Camera Deputatilor    Initiativa legislativa a PMP care prevede ca persoanele condamnate penal sa nu poata ocupa demnitati publice, adoptata tacit de Senat, urmand ca votul final sa fie acordat in Camera Deputatilor    Societatea de Stiinte Istorice din Romania i-a confirmat la conducerea Filialei Timis pe Sorin Ionescu, directorul Colegiului National Banatean, in functia de presedinte, si Tiberiu Ciobanu, directorul Liceului Teoretic ”Vlad Tepes” Timisoara, in functia de vicepresedinte    Jurnalistul Radu Banciu a fost amendat cu 8.000 de lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce a comparat-o pe tenismena Serena Williams cu o maimuta    Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, la Ghiroda, pentru a limita proportiile unui incendiu in care un autoturism a fost distrus complet, iar un microbuz - avariat in proportie de 50 la suta

Un avocat din Baroul Timis, la un pas de a reveni in functia de procuror! Deocamdata, membrii CSM au constatat ca fostul magistrat indeplineste toate conditiile privind numirea, insa au votat impotriva

Consiliul Baroului Timis ar fi trebuit sa solutioneze, in sedinta de astazi, cererea lui Adrian Popeti de suspendare din activitate, in conditiile in care actualul avocat era sigur ca redobandeste calitatea de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, functie pe care o detinuse pana in anul 2006, cand a demisionat.

Spre surprinderea consilierilor, punctul 8 de pe ordinea de zi nu a mai fost supus dezbaterii, dupa ce Adrian Popeti a instiintat Baroul Timis ca, o perioada, va mai ramane in profesia de avocat, intrucat CSM i-a respins cererea de revenire in magistratura.

Asadar, dupa ce Sectia pentru procurori din cadrul CSM a constatat ca Adrian Popeti indeplineste toate conditiile de numire, in temeiul dispozitiilor art. 33, ind. 1, din Legea 303/2004, la votul final, aceeasi membri ai Sectiei pentru procurori nu au mai fost de acord cu aceasta revenire in magistratura si, in consecinta, au votat impotriva candidatului Adrian Popeti.

Acelasi joc de “alba-neagra” magistral s-a jucat si cu alti trei candidati, care, initial, au fost anuntati ca indeplinesc conditiile de numire in functia de procuror, pentru ca ulterior sa nu mai fie votati. Un singur candidat, din 5, respectiv George Balan, a obtinut numirea in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Oltenita.

“Am solicitat colegilor din Baroul Timis sa nu mai ia in discutie cererea mea de suspendare din profesie, intrucat votul final din CSM a fost negativ. Asta, desi candidatura mea la functia de procuror indeplineste toate conditiile legale, potrivit Legii 303/2004. Nu stiu ce s-a intamplat la votul final, daca s-au platit polite sau membrii sectiei pentru procurori au fost influentati, insa voi contesta aceasta decizie, pe care o consider nedreapta. Pana la solutionarea contestatiei, cateva luni, voi ramane avocat activ in Baroul Timis”, ne-a declarat Adrian Popeti.

De remarcat ca, pe langa activitatea sa de avocat, Adrian Popeti este un participant consacrat la concursurile internationale de triatlon, gen Ironman, Chalenge sau Ocean Lava, unde isi testeaza limitele rezistentei la efort. O pregatire care-i va fi de folos in batalia ce se anunta in culisele sistemului nostru judiciar… (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: