BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Romanii din diaspora vor vota timp de trei zile! Liderul PMP Timis a facut parte din comisia care a modificat legislatia electorala (P)

In vederea evitarii repetarii incidentelor grave produse la sectiile de votare din strainatate, la alegerile din 26 mai 2019, in temeiul Hotararii Parlamentului Romaniei nr.12, publicata in Monitorul Oficial nr. 498, din data de 19 iunie 2019, a fost constituita Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea, modificarea si completarea propunerilor legislative in materie electorala.

Partidul Miscarea Populara a fost reprezentat in aceasta comisie de deputatul Cornel Samartinean, liderul PMP Timis.

Tinand cont de termenul scurt ramas pana la data alegerilor prezidentiale din anul 2019 si avand in vedere consecintele negative ale neadoptarii in regim de urgenta a prezentului act normativ asupra procedurii de organizare si deslasurare a alegerilor pentru Presedintele Romaniei, asupra accesului la vot al alegatorilor, dar si asupra credibilitatii si reputatiei internationale a Romaniei, membrii Comisiei parlamentara speciala pentru elaborarea, modificarea si completarea propunerilor legislative in materie electorala s-au mobilizat si au finalizat in regim de urgenta acest proiect de lege.

In cadrul dezbaterilor care au avut loc, PMP a propus si sustinut urmatoarele amendamente: extinderea votului prin corespondenta si la alegerile prezidentiale, vot in zilele de vineri, sambata si duminica, cresterea numarului de sectii de votare, debirocratizarea procesului de inregistrare a alegatorilor pe listele suplimentare, prelungirea programului de vot pana la exercitarea votului, dupa ora 21, pentru cetatenii care sunt prezenti la rand la ora 21.

De asemenea, s-a propus ca in ziua alegerilor, un reprezentant al sectiei de votare sa constate numarul cetatenilor romani aflati la coada in fata sectiilor de vot si, in functie de acesta, sa prelungeasca ora alegerilor pana la orele 23:59. Amendamentul a fost admis.

In urma dezbaterilor si a opiniilor exprimate, cu majoritate de voturi, membrii Comisiei speciala pentru modificarea legilor electorale au decis ca aceste amendamente sa fie incluse in acest proiect de lege, care a fost votat – la votul final din data de 3 iulie 2019 – in sesiunea extraordinara, cu o larga majoritate, respectiv 228 de voturi pentru, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Ce s-a intamplat la ultimul scrutin electoral este rusinos pentru democratia din Romania. Pentru PMP prioritar este interesul si vointa cetateanului. PMP va participa si in viitor cu aceeasi deschidere ca de fiecare data cand  vom fi  invitati sa ne aducem contributia  la proiecte importante care sunt  prioritare pentru Romania.

Prin includerea acestor propuneri in proiectul de modificare a legilor electorale, PMP si-a indeplinit unul din obiectivele sale, asigurandu-se astfel  ca niciunui roman nu-i va mai fi incalcat dreptul constitutional de a vota. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: