BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Procuroarea din Craiova care a bruscat si tarat pe jos fetita in varsta de 8 ani infiata de un cuplu de romani din SUA, pusa sub urmarire penala

Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie a pus-o, miercuri, sub urmarire penala pe Maria Antoaneta Piturca, procuroarea de la Curtea de Apel Craiova care a bruscat-o si a tarat-o pe jos pe Sorina, fetita in varsta de 8 ani, din Baia de Arama, care a fost adoptata de un cuplu de romani din SUA.

Alaturi de Maria Piturca este urmarita penal si Morman Violeta, o angajata din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Mehedinti.

In 21 iunie, fetita de opt ani a fost luata de autoritati din locuinta asistentului maternal din Mehedinti, dupa ce a fost adoptata de o familie de romani din SUA. Momentul a fost filmat de apropiatii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. In filmare se vede cum copilul, disperat, plange, se prinde de hainele femeii si striga ”Mami, nu vreau sa plec”, in timp ce procurorul trage de ea si incearca sa o duca la masina, pentru a fi preluata de parintii adoptivi.

Actiunea a starnit un val de reactii negative, sute de persoane cerand clarificarea situatiei si verificarea modului in care s-a facut adoptia.

Procuroarea s-a aparat si a sustinut ca nu a tras de copil in timpul interventiei, ci a incercat sa o ia in brate. „Nu am tras de copil. Am incercat sa nu apas, sa nu… Am incercat sa-l iau in brate. Am reusit sa o iau in brate si am dus-o in brate la tata. Nu s-a mai filmat. Si ea va fi oricum examinata fizic si vom vedea daca are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a inceta starea de detinere ilegala a acestui copil”, a spus Maria Piturca.

Mandatul de perchezitie la locuinta asistentului maternal care o avea in plasament pe Sorina viza strangerea de probe privind mai multe infractiuni, printre care lipsirea de libertate, rele tratamente aplicate minorului, nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului, inselaciune, nu preluarea fetitei.

Maria Piturca, procuror-sef Sectie de urmarire penala din cadrul Parchetului Curtii de Apel Craiova, a fost audiata, azi, de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM, dar o decizie privind suspendarea acesteia din functie a fost amanata pentru maine, 11 iulie.

Inspectia Judiciara a anuntat in 2 iulie ca Maria Piturca este cercetata disciplinar si, tot atunci, Directia de inspectie pentru procurori a inaintat CSM propunerea de suspendare din functie a procurorului, pana la finalizarea procedurii disciplinare. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: