BREAKING NEWS! Medicul timisorean Radu Blagoe, acuzat ca si-a batut violent propriul fiu, a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile    Primarul Nicolae Robu face un nou apel la timisoreni sa doneze bani pentru Monumentul Revolutiei din 1989, dupa ce intr-o saptamana s-au adunat doar 3.885 de lei    Seful Serviciului de Ambulanta Judetean Caras-Severin, acuzat ca si-a terorizat si santajat fosta iubita, pentru a relua relatia cu el, retinut de procurorii DIICOT    Avocatul Florin Kovacs a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara in cazul celor doi judecatori de la Curtea de Apel Timisoara, care se lupta cu directoarea Colegiului National "Carmen Sylva"    Ministrul de Interne Marcel Vela a dat marea veste: Dosarul interventiei violente a jandarmilor, din 10 august 2018, din Piata Victoriei, ar putea fi desecretizat chiar astazi    Lucrarile la autostrada A10 Sebes - Turda, Lotul I, intrerupte de instanta de judecata, dupa ce o familie din Oarda de Sus a reclamat faptul ca soseaua de mare viteza trece la 4 metri de casa lor

Compania Facebook, amendata cu 5 miliarde de dolari! VEZI motivul pedepsirii lui Zuckenberg cu cea mai mare amenda din istorie

Comisia Federala pentru Comert a aprobat amendarea Facebook cu 5 miliarde de dolari pentru ca reteaua sociala nu a protejat datele personale, dupa scandalul Cambridge Analytica. Departamentul de Justitie este asteptat sa adopte amenda, potrivit The Guardian.

Acordul amiabil ar trebui sa includa de asemenea si restrictii cu privire la modul in care Facebook foloseste datele persoanale ale utilizatorilor.

Ministerul Justitiei trebuie sa dea unda verde acordului, adoptat de Comisia Federala pentru Comert cu 3 voturi pentru si 2 impotriva.

Ancheta Comisiei Federale a fost lansata pe 20 martie 2018, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Cambridge Analytica a obtinut in mod impropriu informatii personale despre peste 50 de milioane de utilizatori Facebook.

Amenda de 5 miliarde ar fi cea mai mare impusa vreodata impotriva unei companii IT si cea mai mare emisa vreodata vreunei companii pentru incalcarea confidentialitatii.

5 miliarde reprezinta limita superioara a sumei la care se putea astepta Facebook in urma negocierilor cu CFC.

Facebook va reexamina acum modul in care va gestiona datele utilizatorilor, dar acordul nu va restrictiona abilitatea companiei de a impartasi date unei a treia parti.

Criticii spun ca schimbarile cerute de la Facebook nu sunt destule, iar amenda nu va fi o lovitura foarte mare pentru companie, care a avut peste 15 miliarde profit in primele trei luni ale anului 2019. (I.P.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *