BREAKING NEWS! Caricaturistul Stefan Popa Popa's isi pune "cenusa in cap" in razboiul cu comunitatea oltenilor din Timisoara, dupa valul de proteste in care se cere retragerea mai multor titluri onorifice     Filologul Vasile Popovici il ataca dur pe fostul premier Sorin Grindeanu, pe care-l acuza de tradari in serie     Viceprimarul PNL al orasului Ciacova, Bogdan Horia Lazau, a fost gasit de ANI in stare de incompatibilitate, dupa ce, simultan cu calitatea de edil, a desfasurat activitati de comerciant pe persoana fizica     Presedintele Romaniei a promulgat legea care permite romanilor din diaspora sa voteze pe parcursul a trei zile la alegerile prezidentiale din toamna, respectiv vineri, sambata si duminica     Candidatura Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale din toamna acestui an a fost validata, marti, de Comitetul Executiv al PSD     Dan Alexa a demisionat de la FC Astra Giurgiu, dupa scandalul cu impresara Anamaria Prodan, si a anuntat ca se va izola de toata lumea, pentru ca vrea o perioada de liniste

Compania Facebook, amendata cu 5 miliarde de dolari! VEZI motivul pedepsirii lui Zuckenberg cu cea mai mare amenda din istorie

Comisia Federala pentru Comert a aprobat amendarea Facebook cu 5 miliarde de dolari pentru ca reteaua sociala nu a protejat datele personale, dupa scandalul Cambridge Analytica. Departamentul de Justitie este asteptat sa adopte amenda, potrivit The Guardian.

Acordul amiabil ar trebui sa includa de asemenea si restrictii cu privire la modul in care Facebook foloseste datele persoanale ale utilizatorilor.

Ministerul Justitiei trebuie sa dea unda verde acordului, adoptat de Comisia Federala pentru Comert cu 3 voturi pentru si 2 impotriva.

Ancheta Comisiei Federale a fost lansata pe 20 martie 2018, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Cambridge Analytica a obtinut in mod impropriu informatii personale despre peste 50 de milioane de utilizatori Facebook.

Amenda de 5 miliarde ar fi cea mai mare impusa vreodata impotriva unei companii IT si cea mai mare emisa vreodata vreunei companii pentru incalcarea confidentialitatii.

5 miliarde reprezinta limita superioara a sumei la care se putea astepta Facebook in urma negocierilor cu CFC.

Facebook va reexamina acum modul in care va gestiona datele utilizatorilor, dar acordul nu va restrictiona abilitatea companiei de a impartasi date unei a treia parti.

Criticii spun ca schimbarile cerute de la Facebook nu sunt destule, iar amenda nu va fi o lovitura foarte mare pentru companie, care a avut peste 15 miliarde profit in primele trei luni ale anului 2019. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: