BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Compania Facebook, amendata cu 5 miliarde de dolari! VEZI motivul pedepsirii lui Zuckenberg cu cea mai mare amenda din istorie

Comisia Federala pentru Comert a aprobat amendarea Facebook cu 5 miliarde de dolari pentru ca reteaua sociala nu a protejat datele personale, dupa scandalul Cambridge Analytica. Departamentul de Justitie este asteptat sa adopte amenda, potrivit The Guardian.

Acordul amiabil ar trebui sa includa de asemenea si restrictii cu privire la modul in care Facebook foloseste datele persoanale ale utilizatorilor.

Ministerul Justitiei trebuie sa dea unda verde acordului, adoptat de Comisia Federala pentru Comert cu 3 voturi pentru si 2 impotriva.

Ancheta Comisiei Federale a fost lansata pe 20 martie 2018, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Cambridge Analytica a obtinut in mod impropriu informatii personale despre peste 50 de milioane de utilizatori Facebook.

Amenda de 5 miliarde ar fi cea mai mare impusa vreodata impotriva unei companii IT si cea mai mare emisa vreodata vreunei companii pentru incalcarea confidentialitatii.

5 miliarde reprezinta limita superioara a sumei la care se putea astepta Facebook in urma negocierilor cu CFC.

Facebook va reexamina acum modul in care va gestiona datele utilizatorilor, dar acordul nu va restrictiona abilitatea companiei de a impartasi date unei a treia parti.

Criticii spun ca schimbarile cerute de la Facebook nu sunt destule, iar amenda nu va fi o lovitura foarte mare pentru companie, care a avut peste 15 miliarde profit in primele trei luni ale anului 2019. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: