BREAKING NEWS! Caricaturistul Stefan Popa Popa's isi pune "cenusa in cap" in razboiul cu comunitatea oltenilor din Timisoara, dupa valul de proteste in care se cere retragerea mai multor titluri onorifice     Filologul Vasile Popovici il ataca dur pe fostul premier Sorin Grindeanu, pe care-l acuza de tradari in serie     Viceprimarul PNL al orasului Ciacova, Bogdan Horia Lazau, a fost gasit de ANI in stare de incompatibilitate, dupa ce, simultan cu calitatea de edil, a desfasurat activitati de comerciant pe persoana fizica     Presedintele Romaniei a promulgat legea care permite romanilor din diaspora sa voteze pe parcursul a trei zile la alegerile prezidentiale din toamna, respectiv vineri, sambata si duminica     Candidatura Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale din toamna acestui an a fost validata, marti, de Comitetul Executiv al PSD     Dan Alexa a demisionat de la FC Astra Giurgiu, dupa scandalul cu impresara Anamaria Prodan, si a anuntat ca se va izola de toata lumea, pentru ca vrea o perioada de liniste

Procuror banatean cercetat, din nou, de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, dupa o decizie a Curtii de Apel Timisoara

Procurorul George Bucurica, de la Parchetul Tribunalului Caras-Severin, a redevenit suspect intr-un dosar instrumentat de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, in urma unei decizii curajoase a Curtii de Apel Timisoara.

Judecatorul Ioan Popescu a dispus redeschiderea si reluarea urmaririi penale fata de George Bucurica, admitand contestatia partii vatamate Monica Stanca impotriva solutiei de clasare a dosarului luata, in 15 ianuarie 2019, de procuroarea Codruta Chindea, de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Motivul clasarii: „fapta nu exista”, respectiv „fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”, dupa cum apare consemnat in ordonanta de clasare.

“Constata legalitatea si temeinicia Ordonantei procurorului sef din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie data in dosarul nr. 74/II/2/2019 din data de 10.04.2019 in ce priveste infirmarea solutiei dispuse prin Ordonanta 395/P/2018 din data de 15.01.2019 a Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Confirma redeschiderea si reluarea urmaririi penale dispusa fata de Bucurica Radu George in ceea ce priveste savarsirea infractiunilor de hartuire sexuala, hartuire si folosire abuziva a functiei in scop sexual”, se arata in decizia Curtii de Apel Timisoara.

Reamintim faptul ca acest dosar a fost deschis ca urmare a plangerii penale depuse, in 2017, de catre Monica Gabriela Stanca (fosta Bojin), o tanara din Oravita careia George Bucurica i-ar fi facut avansuri sexuale pe vremea cand procurorul conducea Parchetul de pe langa Judecatoria Oravita, unde instrumenta un dosar penal deschis ca urmare a plangerii formulate de femeie.

Totodata, Bojin sustine ca Bucurica ar fi incercat s-o denigreze in presa, creandu-i imaginea unei informatoare, care a avut ca efect pierderea locului de munca.

In aceste conditii, dosarul lui George Bucurica revine pe rolul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, de aceasta data procurorii trebuind sa treaca peste solidaritatea de breasla si sa stabileasca adevarul in acest caz. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: