BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Procuror banatean cercetat, din nou, de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, dupa o decizie a Curtii de Apel Timisoara

Procurorul George Bucurica, de la Parchetul Tribunalului Caras-Severin, a redevenit suspect intr-un dosar instrumentat de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, in urma unei decizii curajoase a Curtii de Apel Timisoara.

Judecatorul Ioan Popescu a dispus redeschiderea si reluarea urmaririi penale fata de George Bucurica, admitand contestatia partii vatamate Monica Stanca impotriva solutiei de clasare a dosarului luata, in 15 ianuarie 2019, de procuroarea Codruta Chindea, de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Motivul clasarii: „fapta nu exista”, respectiv „fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”, dupa cum apare consemnat in ordonanta de clasare.

“Constata legalitatea si temeinicia Ordonantei procurorului sef din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie data in dosarul nr. 74/II/2/2019 din data de 10.04.2019 in ce priveste infirmarea solutiei dispuse prin Ordonanta 395/P/2018 din data de 15.01.2019 a Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Confirma redeschiderea si reluarea urmaririi penale dispusa fata de Bucurica Radu George in ceea ce priveste savarsirea infractiunilor de hartuire sexuala, hartuire si folosire abuziva a functiei in scop sexual”, se arata in decizia Curtii de Apel Timisoara.

Reamintim faptul ca acest dosar a fost deschis ca urmare a plangerii penale depuse, in 2017, de catre Monica Gabriela Stanca (fosta Bojin), o tanara din Oravita careia George Bucurica i-ar fi facut avansuri sexuale pe vremea cand procurorul conducea Parchetul de pe langa Judecatoria Oravita, unde instrumenta un dosar penal deschis ca urmare a plangerii formulate de femeie.

Totodata, Bojin sustine ca Bucurica ar fi incercat s-o denigreze in presa, creandu-i imaginea unei informatoare, care a avut ca efect pierderea locului de munca.

In aceste conditii, dosarul lui George Bucurica revine pe rolul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, de aceasta data procurorii trebuind sa treaca peste solidaritatea de breasla si sa stabileasca adevarul in acest caz. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: