BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

ADMISI! 5 avocati din Baroul Timis si un comisar din Penitenciarul Timisoara vor imbraca robe de judecatori! La concursul pentru accederea in magistratura s-au prezentat 43 de candidati din Timis

Nu mai putin de noua candidati din Timis au fost declarati admisi la concursul de admitere in magistratura, sesiunea 28 martie – 8 iulie 2019.

Daca, anul trecut, un singur avocat din Baroul Timis a fost fericitul castigator al unui post de magistrat, Ines-Biliana Zarcula fiind numit procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, in acest an putem vorbi, deja, despre cinci avocati timiseni care vor lua drumul unei judecatorii sau a unei unitati de parchet.

Este vorba despre Daba Razvan-Andrei, Horvath Alexandru-Mihai, Budacov Lucian-Sergiu, Nicola Alexandra-Florina si Vidican Mihaela-Cristina. Acestora li se adauga surpriza acestei sesiuni a examenului de admitere in magistratura, comisarul de penitenciare Badicu Georgeta-Mirela, dar si Petcu Alexandra-Claudia si Lucan Mihai-Ciprian.

Concursul s-a desfasurat la Bucuresti si a cuprins un test de verificare a cunostintelor din Drept Penal si Drept Civil, dar si din Codurile de procedura penala si civila, o proba scrisa, de tip grila, pentru testarea rationamentului logic si proba interviului.

De remarcat ca, din cei 24 de candidati care s-au calificat in finala, doar 9 au convins juriul ca sunt apti pentru a fi admisi in magistratura. Sa mai spunem ca, din cei 1150 de candidati inscrisi la concurs, 43 au fost din Timis.

In acest an au fost scoase la concurs 48 de posturi de judecator si 34 deprocuror, care pot fi suplimentate cu alte 325 de posturi de judecator si 47 de procuror. (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: