Carmen Dan a demisionat! In fruntea Ministerului de Interne urmeaza sa fie instalat Nicolae Moga, unul dintre “locotenentii” lui Radu Mazare

Carmen Dan a demisionat luni din functia de ministru de Interne, potrivit Agerpres, care citeaza declaratia acesteia inainte de sedinta CEX al PSD. Demisia a fost inaintata premierului Viorica Dancila chiar in ziua in care conducerea PSD urma sa decida remanierea sa.


Carmen Dan a acuzat-o pe Dancila ca a cedat presiunilor presedintelui Klaus Iohannis, care ii ceruse demisia in repetate randuri atat pentru actele de violenta ale jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, cat si pentru organizarea alegerilor europarlamentare din 26 mai.

”Unii membri ai PSD nu au invatat nimic. Doamna Carmen Dan e dezinformata, niciodata PSD nu a cedat presiunilor presedintelui”, a spus Viorica Dancila.

Propunerea Vioricai Dancila pentru Ministerul de Interne ar fi Nicolae Moga, iar Ramona Manescu ar urma sa il inlocuiasca pe Teodor Melescanu la Externe, conform unor surse ale Europa Libera. 

Nicolae Moga este un veteran al Parlamentului si a fost sustinut de Liviu Dragnea pentru un loc eligibil pe listele PSD pentru al treilea mandat la alegerile din 2016. Face parte din grupurile de prietenie cu parlamentele din Turcia si Brazilia.

Moga este vicepresedinte al Senatului si este unul dintre stalpii „Republicii Mazare”, ramas inca in picioare chiar si dupa plecarea fostei conduceri de la Constanta. Moga a intrat in PSD la brat cu Radu Mazare, in anul 2003, iar inainte de acest moment a fost presedintele televiziunii fondate de Mazare si Constantinescu.

Ramona Manescu este fost europarlamentar din partea PNL, iar ulterior a trecut la ALDE. A fost ministru al Transporturilor in al doilea guvern USL Victor Ponta incepand cu 2012. Despre Ramona Manescu si afacerile sale imobiliare RISE Project a scris pe larg intr-o serie de investigatii. (V.E.)

Leave a Reply